Servisne

Toplotni izvori startovali na vreme. Grejanje zbog vanrednog stanja do kraja aprila

Svi toplotni izvori startovali na vreme i vrše urednu isporuku toplotne energije, saopštilo je JKP Gradska toplana. Ovo preduzeće nastavilo je sa grejanjem na osnovu naredbe Štaba za vanredne situacije grada Niša.

U naredbi se toplani nalaže da u vreme vanrednog stanja, a zbog većeg broja građana koji vreme provode kod kuće, obavlja isporuku toplotne energije do 30. aprila. Gradski štab pojašnjava da će građani imati grejanje ukoliko ujutru u 6 časova temperatura bude niža od 12 stepeni i nema tendenciju da do 8 poraste za tri ili više stepena. Prekid grejanja u toku dana moguć je ukoliko spoljna temperatura bude 15 stepeni, sa tendencijom rasta za dva ili više stepena. Ukoliko dođe do prekida grejanja u toku dana Toplana je dužna da u večernjim satima otpočne isporuku ukoliko do 19 sati temperatura padne na 17 stepeni sa tendencijom pada za dva ili više stepena, navodi se u naredbi Štaba.

“Svaka stambena zajednica na teritoriji grada Niša može na zahtev, dostavljen dopisom ili elektronskom poštom, zatražiti od Gradske toplane prestanak isporuke toplotne energije za navedeni period, ukoliko za to postoje tehnički uslovi. Upravnici stambenih zajednica zahteve mogu proslediti na e-mail: nitop@nitoplana.rs”, saopštila je Toplana.

Sve probleme u isporuci toplotne energije građani mogu prijaviti na telefone 018 4239 188 i 0800 200 018, svakog radnog dana od 00:00 do 24:00h.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com