Društvo

Toplomeri, posteljine i sobni bicikl za dečiju onkologiju – Darom za dečiji osmeh

Donacija za dečiju onkologiju!

Toplomeri, sto i dve stolice, posteljine, slatkiši i sobni bicikl donacija su dečijoj onkologiji Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu koju je uručilo Udruženje “Darom za dečiji osmeh”.

Sobni bicikl je smešten u deo gde se nalazi dnevna bolnica, kako bi mališani kojima zbog dugog ležanja oslabe mišići, te će im ovaj bicikl puno pomoći da se brže oporave od terapije i mirovanja.

Udruženju Darom za dečiji osmeh ovo nije prva humanitarna akcija a kako su rekli prilikom uručenja ove donacije UKC-u neće biti ni poslednja.

“Puno ljudi, naših prijatelja bilo je zainteresovano da pomogne i da nešto daju kao poklon. U narednom periodu pažljivo ćemo birati šta donosimo uvek u dogovoru sa medicinskim radnicima ove ustanove, kao i danas”, rekli su Niškim Vestima iz ovog uduženja.

Ono što je moglo da se sazna od osoblja u klinici jeste i da u vreme Novogodišnjih praznika ova odeljenja prosto budu zatrpana paketićima, ali je kažu bolje da se ta sredstva usmere na neke druge potrebe ove onkološke bolnice.

“Dobro je kada ovako dobijemo toplomere, oni su potrošna roba i toga stalno treba”, kažu ljubazne sestre sa ovog odeljenja.

Ljudi dobre volje postoje na svakom koraku i nije tačno da smo se otuđili i nije baš ispravno reći da više niko ni o kome ne brine, ova donacija pokazuje upravo suprotno.

Uručenje donacije; Foto: Niške Vesti

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com