Region

“Topličke šalarije” – veče humora na Dan šale

Međunarodni dan šale, 1. april, u Prokuplju će i ove godine biti obeležen tradicionalnim „Topličkim šalarijama“.

Veče humora i satire okupiće aforističare i satiričare iz topličkog kraja ali i goste iz nekoliko gradova u okruženju. Organizator je Udruženje ljubitelja umetnosti FilArt, a kompletan program , koji počinje u 18 sati, biće održan u istoimenoj prkupačkoj galeriji.

„Ovo je šesta godina kako pokušavamo da na adekvatan i jedinstven način obeležimo dan posvećen šali, smehu i dobrom raspoloženju. Topličani slove za duhovite, kako to mi znamo da kažemo ima zevzeka koji vladaju veštinom zasmejavanja i oraspoloživanja ljudi. Biti komičar nije lako, a Topličanima je to zapisano u genima“, kaže Božidar Filipović advokat u penziji, inače vlasnik Galerije FilArt.

Na šestoj po redu večeri humora i satire čestvovaće Dragan Radović, pesnik iz Leskovca, Milivoje Krstić, pesnik iz Prokuplja i Ivan Aleksić – Caus, prokupački humorista. Revijalni deo programa obležiće glumci Dramskog studija Gimnazije,Varoškog pozorišta “Histrion” i Zoran Radenković.

„Veče humora i satire biće prilika da se dobro zabavimo i da bar na trenutak pobegnemo od sive svakodnevice. Ovakva druženja i manifestacije jesu potrebne, čini se, u moderno vreme više nego inače, jer neguju vrednosti života jedne sredine, i Prokuplja kolevke gradske šale i čuvara tradicije gradskih kafana.”

Veče humora i satire imaće takmičarski karakter. Žiri i publika izabraće najbolje i najduhovitije među učesnicima kojima će pripasti prestižne nagrade Zlatno i Srebrno magarence, dela prokupačkog akademskog umetnika Čedomira Ristića.

Božidar Filipović vlasnik je Galerije FilArt u čijem će se prostoru nadmetati topličke šaljivđije. Pasionirani je ljubitelj umetnosti i starina. Prethodnih nekoliko decenija prikupio je brojna umetnička dela velike vrednosti, kao i predmete koji su bili u upotrebi vekovima na prostoru Toplice. Svi predmeti izloženi su u Galeriji FilArt u Prokuplju koja je gotovo svakodnevno otvorena za sve posetioce.

Ovaj privatni prostor svoja vrata često otvara pesnicima, književnicima ali i glumcima Varoškog pozorišta Histrion koji ove izvode predstave za prokupačku publiku potpuno besplatno.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com