Sport

Topličanin poveo trku gimnastičara srpskog juga

Mladi gimnastičari prokupačkog Topličanina bili su najuspešniji u prvom ovogodišnjem kolu Pionirske lige jugoistočne Srbije, održanom u Kruševcu, uz učešće 48 vežbača iz sedam gradova.Topličanin je u tri (od ukupno četiri) uzrasne kategorije osvojio po prva dva mesta u pojedinačnoj konkurenciji.

Jedini izuzetak dogodio se u kategoriji do 12 godina, gde je favorizovani Nišlija Nemanja Marjanović vodio bitku s talentovanim, ali godinu dana mlađim, Prokupčaninom Teodorom Taskovićem. Dramatiku duelu dala je vežba na vratilu, koju na treninzima u nišom klubu još nisu savladali u svim elementima.To je Taskoviću donelo ogromnu prednost od 4,9 bodova. Marjanović je, bez prava na grešku, uspeo da u ostalih pet disciplina nadoknadi taj zaostatak i da pobedi sa 100,5:96,1. Treći je bio Petar Milosavljević iz knjaževačkog Olimpa.

Sve ostalo bilo je na strani Prokupčana. U kategoroji do 8 godina bio je najuspešniji Uroš Đorđević (sa pobedama u četiri discipline), ispred svog klupskog druga Hristijana Markovića. Sledile su ih Nišlije Trifun Marković (pobeda u parteru) i Jovan Nedeljković (najbolji u preskoku).

U uzrastu do 10 godina najbolje su se plasirali Prokupčani Nikola Mitić (četiri pobede) i Vasilije Đinđić (prvi na krugovima). Za njima su bile Nišlije Mihajlo Filipović i Janko Janković (prvi u preskoku).Za utehu, Nišlije su osvojile pehare za ekipne pobede u kategorijama do 8 i 10 godina.

U kategoriji do 14 godina nastupila su samo dva takmičara, obojica iz Prokuplja i obojica, u perspektivi, verovatno članovi reprezentacije Srbije. Favorit Uroš Grujić odneo je pobedu u četiri, a Andrija Babić u dve discipline.

U selekciji tamičara takozvane “B” kategorije, koji vežbaju po programima osnovne “A” kategorije ali su do dve godine stariji, u uzrastu do 14 godina veliku međusobnu borbu vodile su Nišlije Petar Pekić i godinu dana stariji Sergej Cvetković. Pobedio je Pekić sa desetinkom boda prednosti (91,4:91,3).Treći je bio Dušan Krstić iz Knjaževca. Zlatnu medalju u “B” selekciji (do 10 godina) dobio je i Lazar Mitić iz kluba “Soko 2011.” – Pirot.

Više od polovine mladih gimnastičara jugoistočne Srbije nastupalo je u “C” programu,

koji predstavlja pripremu za ozbiljnija takmičenja. U četiri uzrasne kategorije, zlatne medalje osvojili su Strahinja Miljković (Prokuplje), Janko Živković (Pirot), Đorđe Vasić (Kruševac) i Aleksandar Živković (Vlasotince).U ekipnom plasmanu za uzrast do 10 godina pobedio je Pirot ispred Prokuplja, dok su Niš i Vlasotince podelili treće mesto. Pirotu je pripao i pehar za pobedu u kategoriji do 14 godina.

Takmičenja mladih gimnastičara nastaviće se 14. maja u Kostolcu, prvim kolom Pionirske lige Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com