Sport

Topličanin poveo novu trku gimnastičara

Prokupački Topličanin poveo je regionalnu trku mladih gimnastičara u novoj sezoni, pošto je bio najuspešniji u prolećnom kolu Pionirske lige jugoistočne Srbije, održanom u Nišu.

Takmičari iz Prokuplja odneli su pojedinačne pobede u tri od četiri uzrasne kategorije, ali su ovog puta imali dostojne rivale u gimnastičarima iz Niša, koji iz godine u godine u godinu stasavaju u sve ravnopravnije partnere. Ovog puta to je bilo naročito izraženo u kategorijama najmlađih, koji nagoveštavaju drugačiju budućnost.

Najviše radosti doživeo je Nišlija Jovan Nedeljković, u konkurenciji do 8 godina.Posle velike borbe,on je razdragano skočio na postolje i proslavio pobedu. Za njim su ostali Veljko Mihajlović (Niš), Vukan Vukašinović (Topličanin), Mihajlo Mihajlović (Niš) i Kosta Hadžić (Topličanin). O neizvesnosti duela najmlađih najbolje govori podatak da je Prokupčanin Vukašinović pobedio u tri discipline (konj s hvataljkama, preskok i vratilo), a u ostale tri Nišlije Nedeljković (krugovi, razboj) i Veljko Mihajlović (parter). Nišlije su odnele i ekipnu pobedu, ispred Topličanina i pirotskog „Sokola 2011“.

Novo rivalstvo donelo je uzbuđenja i u kategoriji do 10 godina. Toplički biser Uroš Đorđević prvi put se sreo sa godinu dana starijim tročlanim timom Nišlija. Pobedio je ispred Mihajla Filipovića, Pavla Nedeljkovića i Janka Jankovića. Uroš je upamćen prošle jeseni, kada je u finalu Pionirske lige Srbije nastupio u pet disciplina i u svih pet postao šampion. Ovog puta bio je najuspešniji na konju s hvataljkama, razboju i u preskoku. Ostale tri zlatne medalje pripale su Nišlijama – Mihajlu Filipoviću (parter i vratilo) i Janku Jankoviću (krugovi – na kojima brani titulu državnog prvaka).

Velika borba vođena je i u kategoriji do 12 godina, gde je Vasilije Đinđić (Topličanin) nadmašio Bogdana Stankovića (Niš) i Petra Milosavljevića (Olimp – Knjaževac). I ovde se dogodilo da je drugoplasirani takmičar, godinu dana stariji Stanković iz Niša, osvojio polovinu zlatnih medalja (parter, krugovi, vratilo).Pobedniku Đinđiću pripale su dve (konj s hvataljkama i razboj), ali ih je osvojio s nedostižnom razlikom u bodovima. Zlato u preskoku pripalo je Milosavljeviću.

Uzbuđenja nije bilo jedino u najatraktivnijoj kategoriji (do 14 godina), nešto zbog toga što je šampion iz Prokuplja Uroš Grujić potvrdio da je zaista nenadmašan, ali i zbog toga što njegovi nesuđeni rivali iz Niša, Petar Pekić i Nemanja Marjanović, još nisu savladali deo obaveznih elemenata, pa nisu mogli da mu se ozbiljnije suprotstave. U Nišu će pamtiti samo to da je u internom duelu Pekić bio uspešniji od Marjanovića.

U kategorijama iz „B-programa“, u kojima se nadmeću oni takmičari koji su prerasli uzrast kojem su vežbe namenjene, prva mesta osvojili su Nišliije Andrej Todorović i Jovan Janković, kao i Dušan Krstić (Olimp – Knjaževac).

Na takmičenju u predtakmičarskom „C-programu“ najviše učesnika bilo je u uzrastudo 8 godina, što je veoma dobro. Pobedio je Milija Golubović (Pokret – Vlasotince), a slede Stefan Milenkovič (Niš) i Uroš Piletić (Napredak – Kruševac). Ekipni poredak je: Pokret, Niš i Bor. U ostalim uzrasnim kategorijama pobede su odneli Aleksandar Živković (Pokret – Vlasotince) i Piroćanci Tadija Rančić i Mihajlo Đorđević.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button