Sport

TOPLIČANIN dominantan na startu gimnastičke sezone, Nišlije ih prate u korak

Gimnastičari prukupačkog Topličanina bili su dominantni na startu takmičarske sezone u jugoistočnoj Srbiji. Oni su u prvom kolu regionalnog takmičenja, održanog u Kruševcu, odneli dve ekipne i tri pojedinačne pobede u različitim uzrasnim kategorijama. Tako su nadmašili glavnog konkurenta, GK „Niš“, koji je takođe ostvario dve ekipne pobede, ali samo jednu u pojedinačnom plasmanu.

Ekipe Topličanina bile su najuspešnije u konkurenciji najmlađih predtakmičara (program „C“, prva kategorija), gde su nastupili Milenković, Miljković i Vukićević, kao i u kategoriji selektovanih takmičara uzrasta do 10 godina (Tasković, Mitić, Đinđić). Nišlije su bile ekipni pobednici u kategoriji do 8 godina (Filipović, Janković, Đorđević) i u kategoriji do 12 godina (Marjanović, Pekić, Janković). Još po jednu ekipnu pobedu kod predtakmičara odneli su pirotski „Soko 2012“ i kruševački Napredak.

Ubedljivo najbolji pojedinac jugoistočne Srbije ponovo je bio Uroš Grujić iz Topličanina (12 god). Prvoj pobedi najviše se radovao Nišlija Mihajlo Filipović (8 god), utoliko pre što je izvojevana u velikoj borbi sa Urošem Đorđevićem iz Topličanina, slabijim samo za desetinku boda. Pobednici u ostalim kategorijama bili su Ilija Milenković i Teodor Tasković (Topličanin), Janko Živković (Soko 2012 – Pirot), Bojan Živković (Napredak – Kruševac) i Janko Milosavljević (Olimp – Knjaževac).

Početak sezone pokazao je da je korona ostavila neugodne tragove na rad svih klubova, pre svega zbog neredovnih i nedovoljnih treninga. Prokupčani svoj uspeh objašnjavaju izuzetno upornim radom, uprkos kovidu i nedostatku sale (po tri sata treninga, šest dana nedeljno, u hodniku pretvorenom u vežbaonicu), što im je jedva bilo dovoljno da savladaju složene vežbe.

Sušta suprotnost prokupačkom primeru bilo je komotno ponašanje u niškom pogonu najmlađih, iz kojeg  u „C-programu“ nije nastupio ni jedan jedini predtakmičar! Ostaje nejasno zašto su plaćani materijalni troškovi za treninge te grupe, zbog čega su treneri primali kakvu god nadoknadu za rad i zašto su deca davala članarinu ako im nije omogućeno da se takmiče.

Početak sezone otvorio je i pitanje o tome kako Niš misli da zadrži status jednog od centara razvoja srpske gimnastike, ako svake godine ne stvara nove takmičare. Korona, očigledno, ne može biti generalni izgovor.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com