Servisne

Tople probe počinju naredne srede

Nova grejna sezona počinje za dve nedelje. Iz Gradske toplane najavljuju tople probe od 7. oktobra i poručuju da spremno dočekuju novu sezonu.

“Svi neophodni radovi obavljeni su u prethodnom periodu tako da grejnu sezonu očekujemo rasterećeni. Zvanično ona počinje 15. oktobra, ali ukoliko spoljna temperatura to bude zahtevala, možemo početi i pre tog datuma“, kažu u Toplani.

Broj korisnika koji je zatražio isključenje sa sistema daljinskog grejanja, za razliku od prošle, ove godine je manji. Međutim, po prvi put za poslednjih deset godina Toplana ima više novopriključenih nego isključenih korisnika.

Kako saznajemo, na toplovodnu mrežu priključeno je ukupno pet novih objekata.

Foto: Gradska toplana

Do kraja godine Gradska toplana bi od Kliničkog centra trebalo da preuzme kotlarnicu Čair, čime će kapacitet proizvodnje toplotne energije biti povećan 10 odsto.

Ovaj izvor toplotne energije koristiće stambene zgrade, javne i zdravstvene ustanove u tom delu grada.

Mazut, lož ulje i ugalj koja je ova kotlarnica koristila biće zamenjeni prirodnim gasom, te je za očekivati da će, pored kvalitetnijeg grejanja, građani imati i čistiji vazduh.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Priča se da gradonačelnica sprema novu sistematizaciju radnih mesta za Toplanu. Biće manje šefovskih radnih mesta i broj snajki koje dolaze u Toplanu da ne rade ništa ima da se smanji za 65%. A povećeće se broj radnih mesta za intervencije i rad na terenu. I vozni park službenih kola ima da se smanji samo na kola za intervencije, nema više kola za direktora i šefove da završavaju svoje privatna posla u toku radnog vremena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com