Društvo

Toplana uzima kredit od 300 miliona

Javno-komunalno preduzeće Toplana uzeće kredit od 250 miliona dinara kako bi otplatilo dug prema “Jugorosgasu”, kao i 50 miliona za obezbeđenje tekuće likvidnosti, odobreno je na Gradskom veću.

Trenutni dug Toplane prema “Jugorosgasu” je 289 miliona dinara. Do 1. novembra Toplana će, uz pomoć kredita koji će podići, otplatiti dugovanje. Iako će iznos kredita biti 250 miliona dinara, 3 petine novca biće iskorišćene da se izmire obaveze za prošlu grejnu sezonu.

Za razliku od prošle godine, kada je svih 250 miliona bilo za izmirenje duga, ove godine će za otplatu biti iskorišćeno 150 miliona od tog kredita, što pokazuje da se finansijska situacija popravila“, kaže v.d. direktor Predrag Milačić

Preostale dve petine kredita, tačnije 100 miliona  dinara, Toplana će čuvati kao rezervu. Nju će iskoristiti početkom godine da bi se namirile tekuće obaveze.

Osim ovog, veće je odoborilo Toplani uzimanje kredita od 50 miliona dinara po osnovu korišćenja minusa po tekućim računima.

Milačić je na zasedanju Gradskog veća izjavio da građani za isporučenu toplotnu energiju duguju Toplani oko 950 miliona dinara,

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com