Društvo

Toplana u pripremama za sezonu: Ulaganja povećala efikasnost i pouzdanost, u toku provere sistema

Pripreme za predstojeću grejnu sezonu u punom su jeku, a sugrađani mogu da očekuju da će toplotna energija nesmetano dolaziti do njihovih domova.do njihovih radijatora stići bez zastoja.

„Toplana je imala značajna ulaganja, uključujući i projekte sa Nemačkom razvojnom bankom. Kroz projekte smo značajno unapredili sistem, kako u pogledu pouzdanosti, tako i u energetskoj efikasnosti“, kazao je prvi čovek JKP Gradska Toplana Niš, Predrag Milačić.

On dodaje da se Toplana u proteklih deset godina suočila sa brojnim izazovima, posebno u distribuciji toplotne energije.

„Obnavljanjem sistema i investicijama između grejnih sezona, uspeli smo da rešimo mnoge probleme. Već tri godine nijedan korisnik nije ostao bez grejanja duže od dva sata zbog kvara toplane“, sigurno je rekao Milačić.

Uloženo je preko četiri miliona evra u proizvodne i distributivne sisteme, pomogla je preko projekta Nemačka razvojna banka i Ministarstvo rudarstva i energetike .

„U toku je priprema stambenih objekata za grejnu sezonu. Proveravamo stanje opreme, automatike i hidraulike na svakom objektu. Objekti su puni ili u fazi punjenja, a upravnici su obavešteni putem mejlova i viber poruka. Posebna pažnja se posvećuje zgradama u kojima su tokom leta izvođeni radovi“, kazao je tehnički direktor JKP Gradska Toplana, Darko Pejčić.

Od dodaje da će svi radovi biti završeni do početka oktobra, kada će još jednom biti pregledane sve podstanice u objektima gde ima daljinskog grejanja.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com