DruštvoEkonomija

Toplana traži poskupljenje grejanja za preko sedam odsto

Niška „Gradska toplana“ zatražila je od Gradskog veća odobrenje da daljinjsko grejanje u tom gradu poskupi i to tako što bi varijabilni deo cene bio viši za sedam odsto, a fiksni deo za 8,3 odsto.

U odluci Nadzornog odbora toplane koja je objavljena na zvaničnom gradskom sajtu navedeno je bi varijabilni deo cene ubuduće iznosio 6,12 dinara po kilovat satu utrošene toplotne energije, a fiksni deo 28,73 odsto. Varijabilni deo toplana je do sada naplaćivala 5,72 dinara, a fiksni deo 24.28 dinara. U obrazloženju za poskupljenje navedene su više cene energenata, gasa, mazuta i lož ulja, ali i vode i ostalih varijabilnih troškova.

Ukoliko Gradsko veće odobri zahtev Nadzornog odbora toplane, nove cene primenjivaće se tokom predstojeće grejne sezone, ali će po novim, višim cenama biti obračunati i računi za avgust i septembar. Proteklih meseci Gradsko veće odobrilo je poskupljenje vode, odnošenja smeća, gradskog i taksi prevoza i parkiranja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com