Ekonomija

Toplana podiže kredite u ukupnom iznosu od 300 miliona dinara

Gradsko veće grada Niša dalo je saglasnost da JKP “Gradska toplana” podigne kredit kod poslovnih banaka u visini od 250 miliona dinara kako bi izmirila dugovanja prema preduzeću “Jugorosgaz”.

“Kredit je na 12 meseci, u pet partija. Kredit od 250 miliona je kredit koji toplana svake godine povlači radi izmirivanja obaveza prema “Jugorosgazu” i taj kredit redovno servisira iz svojih prihoda”, rekla je Vladislava Ivković, sekretar Sekretarijata za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj.

Foto: P. V.

Kako bi ovaj kredit bio realizovan, jemstvo daje JKP “Objedinjena naplata”.

Takođe, odobren je i zahtev toplane da se kreditno zaduži korišćenjem minusa po tekućim računima u iznosu od 50 miliona dinara.

Vladislava Ivković; Foto: P. V.

“I ovaj kredit je planiran programom poslovanja i svake godine toplana povlači ta sredstva. Planirano zaduženje je projektovano u pet partija po 10 miliona”, izjavila je Ivković.

Ona je dodala da će kamate i uslovi kredita biti poznati tek nakon sklapanja ugovora sa konkretnom bankom i istakla da toplana svake godine povlači ovakve kredite radi izmirivanja svojih obaveza.

“Radi se o tome da toplana svoje delatnosti obavlja sezonski, u periodu od 6 meseci, od 15. oktobra do 15. aprila, a isplatu toplotne energije fakturiše i naplaćuje u periodu od 12 meseci. Taj raskorak u načinu isporuke i naplate, a u cilju redovnog obavljanja delatnosti, toplana prevazilazi na ovaj način”, zaključila je Ivković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com