Servisne

Toplana nema pravni osnov za isporuku toplotne energije

Grejna sezona je završena. Uprkos niskim temperaturama i dobre volje, JKP Gradska Toplana nema pravnog osnovo za isporuku toplotne energije. Građani će morati da se snalaze na drugačije načine da bi zagrejali svoje stanove.

Veliki broj Nišlija javio se redakciji Niških Vesti sa pitanjem da li će Toplana uključiti svoje grejne sisteme, jer će se spoljna temperatura danas kretati samo do 10 stepeni. Kažu stanovi su hladni.

Iz Toplane međutim poručuju da to u ovom trenutku nije moguće. Razlog je završena grejna sezona.

“Članom 44. Odluke o uslovima i načinu proizvodnje, distribucije i snabdevanja toplotnom energijom (Sl.list Grada Niša 39/2017) definisano je da grejna sezona traje najkasnije do 03.maja, tako da JKP „Gradska toplana“ Niš nema pravni osnov za isporuku toplotne energije nakon navedenog datuma. U skladu sa tim, JKP „Gradska toplana“ Niš je započela remont sistema i neće obavljati proizvodnju i isporuku toplotne energije u narednim danima”, saopštilo je ovo preduzeće.

Nama ostaje da se nadamo da će ove niske temperature, koje nas podsećaju na kasnu jesen, brzo proći.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com