Društvo

I Toplana i Gorica sa novim V.D. direktorima

Pozivajući se na član 52. Zakona o javnim preduzećima (”Službeni glasnik RS”, br.15/2016) koji propisuje da se vršilac dužnosti direktora može imenovati na period koji ne može biti duži od jedne godine, na zvaničnom sajtu Grada, objavljeno je da će i JKP Gradska toplana i JKP Gorica dobiti nove v.d.direktore.

“S obzirom na to da je vršiocima dužnosti direktora JKP Gradska toplana i JKP Gorica istekao mandat, a da po Zakonu o javnim preduzećima isto lice ne može dva puta biti imenovano za vršioca dužnosti direktora, Odbor za imenovanje Skupštine grada Niša, postupajući po zakonu i po Statutu grada Niša, predložiće Skupštini Grada da donese odluku o imenovanju novih vršilaca dužnosti direktora u ova dva preduzeća”, obrazložilo je ovu odluku Gradsko veće.

U saopštenju se navodi da v.d. direktora mora  da ispunjava uslove za imenovanje direktora javnog preduzeća iz člana 25. ovog zakona, a da ima sva prava, obaveze i ovlašćenja koja ima i direktor javnog preduzeća.

Povodom vesti koja se pojavila prethodnih dana, da će novi v.d. direktora JKP Gradska toplana biti Predrag Milačić, jedan od rukovodilaca u Objedinjenoj naplati, u Gradskom veću kažu:

“Gradsko veće ne može da prejudicira ko će biti postavljen za nove vršioce dužnosti direktora, s obzirom na to da njihovo imenovanje nije u ingerenciji veća već skupštinskog Odbora za imenovanje i Skupštine grada Niša”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com