Društvo

Topla zima uštedela novac niškoj Zimskoj službi

Za razliku od prošle zime, koju ćemo pamtiti po snežnim olujama i ledu, ova je bilo daleko blaža, barem do sada. Neuobičajeno toplo vreme sa veoma malo snega, ide na ruku nišlijama ali i putarima i zimskoj službi, koja je uštedela na zalihama soli, rizle i svemu ostalom što se korisiti već sa prvim snegom.

Od kalendarskog početka zime pa do danas, prema ocenama Štaba zimske službe, imali smo 25 zimskih dana, i daleko manje snega i leda nego što je to bilo protekle godine.

„Uštedeli smo dosta materijala, agregata soli, pa su i finansijska sredstva su se u dobrom delu sačuvana. Videćemo kakva će sitacija biti u narednom periodu. Ono što znamo da je oko 15. februara moguć je period padavina,  kao i krajem februara i početkom marta“, navodi komandant Štaba zimske službe Sveta Manić.

Štab zimske službe, očekuje još jedan veoma bitan sastanak, na kome će biti reči o nabavci prekoptrebne mehanizacije za JKP Mediana, koja bi trebalo da zadovolji potrebe grada kao što je Niš, koj se, kako navodi Manić, vremenom proširio, pa se i mreža puteva takođe povećala

„Uglavnom su nam potrebni posipači, raonici i vučna vozila. Medijana mora da nabavi 15-20 vozila za zimsko održavanje, ukoliko hoćemo da obavimo posao koji se od nas traži“, dodaje Manić.

Podsetimo, Zimska služba JKP Mediana, uklanja sneg sa 5 velikih kamiona i još 2 u rezervi, u slučaju velikih padavina. Ovo preduzeće poseduje i nekoliko vozila za čišćenje uskih ulica.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com