Promo vesti

Topla dobrodošlica na klinici “Helios Krefeld”

Dugogodišnji partner InJob International, klinika Helios Krefeld, sa nestrpljenjem je dočekala pojačanje svog tima iz Srbije. Odmah po dolasku njih je dočekao tim za međunarodnu saradnju na čelu sa direktorkom tima, koja će rukovoditi njihovom integracijom, uvođenjem u posao, obukom i nostrifikacijom diploma.

Klinika je za svoje nove zaposlene obezbedila smeštaj tokom perioda od najmanje šest meseci, akontaciju na platu i bonove za obrok. U cilju što brže i lakše integracije za njih je odmah po dolasku bio organizovan jednomesečni intenzivni kurs nemačkog medicinskog jezika, a zatim i kurs integracije tokom koga će se upoznati sa složenim procedurama na jednoj od malobrojnih klinika maksimalne nege i jednoj od najsavremenijih klinika u Evropi.

Nakon prvih meseci, novi Helios-zaposleni govore o dolasku na kliniku, o prvim utiscima, uslovima rada, postupku nostrifikacije diplome, saradnji sa nemačkim kolegama i procesu socijalizacije. Pročitajte njihove izveštaje, prijavite se i pridružite se našim zadovoljnim kandidatima. Krajem avgusta intervjue za posao će obaviti predstavnici čak dve Helios-klinike.

Posetite nas u  TC Ambasador u Nišu i upoznajte naš tim.

Pošaljite nam mejl: edukacija.nis@injob.rs

Ili nas pozovite telefonom: 065/8807037

Moram da naglasim da ću izneti samo činjenice i lično iskustvo. Neko se na novo okruženje privikava lakše, neko teže i sporije. U svakom slučaju, što se bolje savlada jezik, to je lakše.

Na dolasku nam je pripremljena topla dobrodošlica. Unapred su nam pripremili sve ugovore i predali ključeve naših soba. Dobili smo akontaciju u visini od 400 evra za prvi mesec, kao pomoć do prve plate, kao i 30 bonova za besplatan ručak. Tokom prvih šest meseci obezbeđen je smeštaj po veoma povoljnoj ceni i plaćamo ga na kraju meseca, u obračunu sa platom. Termine za banku, zdravstveno osiguranje, lekarski pregled, prijavu u odeljenju za strance, sve je to Helios organizovao. Naše je bilo samo da se pojavimo i potpišemo.

 Klinika je organizovala teorijsku i praktičnu nastavu za nostrifikaciju diplome. Škola traje 10 nedelja i podeljena je u četiri bloka. U toku nastave nismo radili, ali smo uredno dobili platu kao da jesmo. Što se posla tiče, sve je zaista odlično. Dobrodošli smo i lepo prihvaćeni. Ljubazne kolege nas uvode u posao veoma strpljivo i rado nam sve objašnjavaju. Mogli smo da vidimo i da su se naše kolege, koje su ovde već godinu dana, odlično snašle i da su veoma zadovoljne.“

Mikuela Banović

Prvi utisci sa mog odeljenja B1A2  su odlični. Zadovoljna sam, kolege su spremne da pomognu, uvek da objasne nešto kada ih pitam, cene zainteresovanost. Za sada u smeni uvek sve radite sa mentorom, ništa samostalno. Rad na mom odeljenju je komplikovan, ima mnogo mašina sa kojima su u Srbiji radili lekari, terapiju menjaju medicinske sestre u odnosu na vitalne funkcije i gasne analize. Mora da se ima mnogo znanja, savet za kolege je da ko želi da radi na intenzivnoj nezi, obnovi  anatomiju i fiziologiju. Organizacija  i  uslovi rada su sjajni. Polagali smo test znanja nemačkog jezika ja sam upala u grupu za koju je procenjeno da nam nastava jezika više ne treba.“

Marina Kuridža

Što se posla tiče, prezadovoljan sam! Uslovi za rad su fantastični kao i osoblje. Svi su super prema nama i veoma prijateljski nastrojeni. Do sada nismo imali nesporazuma što se tiče jezika. Trudimo se i učimo iz dana u dan. Uglavnom su mi govorili da pričam super, s obzirom da smo ovde tek nešto više od mesec dana, ali ja sam samokritičan i znam da mogu više.

Trenutno radim na intenzivnom odeljenju (chest pain, weaning). Iako nisam imao iskustva na intenzivnom, brzo sam se uklopio, što je i mene iznenadilo. Sledeće nedelje ponovo počinjemo sa nastavom koja će trajati 3 nedelje, a zatim nastavljamo da kružimo na ostalim odeljenjima koja su nam dodeljena. Ta teoretska nastava i praksa se obavlja zbog nostrifikacije diplome. Iako tokom tog perioda ne radimo, uredno dobijamo platu.

 Sa moje tačke gledišta, sva moja očekivanja su više nego ispunjena i voleo bih da tako i ostane.

 Hvala Vam što ste nas izveli na pravi put i trpeli skoro godinu dana. Trudićemo se da ispunimo očekivanja.“

Aleksandar Sekulić

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com