Kultura

“TOMA” i EKSPLOZIJA EMOCIJA na otvaranju Filmskih susreta: Publika plakala i smejala se u isti mah (VIDEO)

Srpskom premijerom filma “Toma” otvoreni su 56. popularni Fimski susreti, a Nišlije još jednom pokazale da su dobra filmska i festivalska publika. Nakon prikazivanja filma i smene smeha i plača, usledila je prava eksploziva emocija koju su pokazali glumci ali i publika koja je do poslednjeg mesta ispunila Letnju pozornicu.

Film “Toma” prikazuje život Tome Zdravkovića od njegovih početaka do samog kraja, sa svim dogodovštinama  i momentima koje je on imao sa kolegama sa kojima je radio. Puno duhovitih detalja smenjuju se kroz film, ali i “strašno” emotivnih trenutaka kada prosto niko u publici nije ostao ravnodušan. Taj brza smena plakanja od smeha i teskobe u grudima, čine ovaj film jedinstvenim. Odlična muzika kojom je obojen film dodatno je pojačala sećanje na popularnog Tomu i njegove velike hitove. Pored Tome, kroz film se ispisuju i detlaji života poznatih umetnika vremena kada je Toma stvarao a to su Silvana Armenulić, Mika Antić, Tozovac, Cune i drugi.

Fantastičan Milan Marić maestralno je oživeo lik Tome Zdravkovića, Tamara Dragičević ga je u stopu pratila kada je odlična gluma u pitanju dok je Petar Benčina bio na visini zadatka, a na kraju publika ga je i pozdravila gromoglasnim aplauzom. Ostali glumci Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Paulina Manov, Milan Kolak, u ulozi majke – Mirjana Karanović dali su posebnu draž ovom filmskom ostvarenju koje nas je na kratko “pustilo” da zavirimo u život legendarnog Tome.

Producent filma i kompozitor muzike je Željko Joksimović. Scenario potpisuju Nikola Pejaković, Zoran Lisinac, Dragan Bjelogrlić, Maja Todorović, a direktor fotografije je Goran Volarević.

Ono što je posebno razgalilo nišku publiku je i pojavljivanje čitave glumačke i autorske ekipe na Letnjoj pozornici u Tvrđavi. Upravo ovi daroviti ljudi koji su napravila ovako fantastičnu stvar – Film “Toma” nagrađeni su višeminutni aplauz, i baš je to ono zbog čeka su mesecima radili.

Aco Pejović koji je i otpevao Tomine pesme u filmu, na kraju večeri zapevao je sa publikom “na suvo”. Čitava pozornica ga je pratila i to je ono najbolje što Niš, može da pruži – emociju snažnu, jaku i veliko gostoprimstvo za glumce koji nam u grad svrate. A baš oni rado dođu jednom godišnje, dobro se osećaju u gradu na Nišavi i zato im mi poklonimo uvek ključ grada i pozdravimo ih sa: Gospodo glumci TVRĐAVA JE VAŠA!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com