Društvo

Tokom vikenda održane edukacije na temu borbe protiv zelenašenja

Centar za razvoj građanskog društva PROTECTA je u okviru projekta “Udružena i osnažena zajednica protiv zelenašenja” u toku minulog vikenda organizovao informisanje kako građana tako i organizacija civilnog društva na temu zelenašenja.

U okviru ulične akcije organizatori su informisali građane o svim problemima u vezi sa zelenašenjem, radom državnih institucija koje mogu da im pomognu i besplatnom pravnom pomoći koju PROTECTA pruža građanima.

Građanima su preliminarno prezentovani i neki od rezultata istraživanja koje je PROTECTA sprovela u Nišu na temu zelenašenja i na osnovu koga su ustanovili da:

– 47% građana ima lično iskustvo ili zna nekog ko je imao problema sa zelenašenjem,

– 55% građana bi se obratilo za besplatnu pravnu pomoć ako bi imali problem sa zelenašenjem,

– samo u 5% slučaja je zelenašenje prijavljeno policiji.

Paralelno sa informisanjem građana PROTECTA je organizovala i edukaciju za udruženja građana, kroz koju su udruženja stekla osnovna znanja iz oblasti zelenašenja u vezi sa istorijatom, pravnim okvirom, izveštavanjem medija, radom državnih institucija, umrežavanjem i zajedničkim akcije.

Projekat “Udružena i osnažena zajednica protiv zelenašenja” podržava Globalna inicijativa protiv transnacionalnog organizovanog kriminala kroz Fond otpornosti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com