Kultura

“To je Toma” otvara 8. VIVA filmski festival u Sarajevu (VIDEO)

Dugometražni dokumentarni film “To je Toma” premijerno će biti prikazan 1. decembra u Sarajevu na 8. Viva filmskom festivalu. Film producenta iz Niša, Olivera Paunovića u režiji Vladimira Ristića ima čast da otvori ovaj tradicionalni festival dokumentarnog i kratkog filma.

U Kinoteci BiH  u Sarajevu od 1. do 4. decembra bit će održan 8. Viva film festival, međunarodni festival ekološkog, turističkog religijskog i omladinskog  filma. Ove godine biće prikazano 45 filmova iz 28 zemalja, što predstavlja 12 sati programa.

Premijerom dokumentarnog filma ‘’ To je Toma’’, o popularnom i prerano preminulom pevaču narodne muzike  Tomi Zdravkoviću, u Kinoteci BiH u Sarajevu, biće otvoren 8. VIVA film festival. U filmu su prikazani brojni snimci i ekskluzivne fotografije koje su nastale tokom višedecenijske karijere legendarnog pevača.

Na konkurs za festival  ove godine prijavljeno je  1420 filmova, a selektovano 12 sati kvalitetnog programa za ljubitelje dokumentarnog i kratkog metra, rekao je umetnički direktor bh. reditelj Ratko Orozović.

Sve projekcije biće održane u Kinoteci BiH, ulaz je slobodan, a detaljan program sa satnicama projekcija može se  pronaći na  portalu VIVA film festivala www.vivaba.com.

Nakon sarajevske premijere, dokumentarno ostvarenje “To je Toma” putuje za Ameriku, gde će u Čikagu biti prikazan 4. decembra na 9. Filmskom festivalu srpskog filma.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com