Virus KoronaZdravlje

Tiodorović: U KC Niš 61 pacijent, pravi pik verovatno za pet, šest dana

Prema poslednjim podacima u Kliničkom centru Niš trenutno se nalazi 61 pacijent sa pozitivnim kovid nalazom, dok je četvoro pacijenata na respiratorima, kazao je za RTS epidemiolog dr Branislav Tiodorović.

“Trenutno u КC imamo 61 pacijenta koji je sa kovid pozitivnim nalazom, što ne znači da nismo i noćas imali nekog ko je došao na pregled za koga će se tek utvrditi da li je kovid pozitivan. Dece nema već nekoliko dana koja su kovid pozitivna, što je dobar podatak. Imamo četvoro na respiratorima, što je podatak koju odavno nismo imali, uvek se taj broj kretao do devet ili dvocifrenog preko deset”, rekao je Tiodorović.

Tiodorović je istakao da ovi podaci deluju umirujuće.

On je dodao da pik koji se trenutno pominje “nije baš pravi pik”.

“Mi ćemo pravi pik imati u celoj Srbiji, pa i u Nišu verovatno za pet, šest dana, iz prostog razloga što merimo šta se dešavalo, od utakmica, skupova koji su bili organizovani, dakle rođendana, svadbi, žurki, a toga je bilo mnogo. Onda morate da merite vreme inkubacije, najčešće od sedam do deset dana i do maksimum 14 dana. Tek kad to prođe, a to ne možemo reći pre kraja nedelje, onda možemo da odahnemo. Na sreću nije bilo ničega, ali može biti pika ponovnog”, naglasio je Tiodorović.

Branislav Tiodorović je podsetio da se za testiranje jave oni koji imaju tegobe i da nepa potrebe da dolaze oni koji su uplašeni, a bez ikakvih simptoma, jer se tako samo stvaraju gužve.

“Ako to bude i mala tegoba, blaga temperatura, bol u grlu, to ima opravdanja. Mi ovoga trenutka imamo utisak da veliki procenat onih koji nemaju nikakve tegobe, a javljaju se za pregled, da to nije neophodna mera i da doprinosi stvaranju straha”, istakao je Tiodorović.

Što se tiče situacije u Vranju, Tiodorović je ocenio kao nepovoljnu, ali je istakao da je pod kontrolom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com