Virus KoronaZdravlje

Tiodorović: Studenti doneli virus iz mesta iz kojih dolaze

Epidemiolog Branislav Tiodorović tvrdi da je situacija mirna. Objašnjava da imamo pad u broju obolelih, ali i testiranja mladih u studentskim domovima, koji su došli radi ispita, koji su bili asimptomatski.

 

“Pored Novog Pazara i Tutina, u fokusu su nam studentski domovi. Oni su u Beograd sigurno doneli virus iz mesta iz kojih dolaze. U Studentskom domu Karaburma je sve pod kontrolom. U Nišu smo spremili eventualno objekat za studente. Svi naši studentski centri moraju da brinu o tome i na vreme su opomenuti da se organizuju, rekao je Tiodorović za TV Prva.

Kaže da su mere ublažene da ljudi mogu da funkcionišu, ali nije tačno da su rekli da sve mere treba da se popuste.

“Rekao bih da se narod opustio. Kolege i ja opominjemo da naročito stariji i hronični bolesnici moraju da se drže mera prevencije. Uočljivo je da mlađi nemaju simptome, a nose izvor, moraju da budu svesni da nose virus, iako nisu tako značajni kao ranije. U foksu su stariji i hronični bolesnici .Mora se reći da što se tiče baka, deka i dece ako drže distancu virus se neće se preneti”, ističe Tiodorović, ali dodaje da ako je bliži kontakt sa ljubljenjem situacija je drugačija i verovatnija za prenošenje virusa.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com