DruštvoVirus Korona

Tiodorović: Situacija u Nišu i zemlji nesigurna, sačekaćemo 10 dana da se ne pojavi novi talas

Vakcinacija u tržnim centrima po meni je dobar potez, jer se na taj način građanima uz obavljanje svakodnevnih obaveza nudi i vakcinacija, to se radi u svim gradovima Srbije i ja to podržavam, rekao je član republičkog kriznog štaba Branislav Tiodorović.

 

“Moramo da imamo fokus na vakcinaciju zato što nam uzrast od 26 do 64 godine, što je radno aktivno stanovništvo predstavlja ipak nivo od jedva 31-32% vakcinisanih, broj mora da se podigne na barem 60%”, kaže Todorović.

Epidemiloška situacija u Nišu i Srbiji je bolja, ali nije trenutak za opuštanje, pojasnio je epidemiolog.

“Trenutnu situaciju sa koronom u Nišu i zemlji se može proglasiti –  nesigurnom, to je malo bolje nego nepovoljna. Moramo da budemo veoma oprezi i rezervisani jer smo imali proslave i korišćenje odmora, lepih dana. Sada moramo da sačekamo 7 do 10 dana da prođe, da se eventualno ne vidi neki novi talas. Ne očekujemo porast a sami znate i svedoci ste toga da se mere nisu svuda poštovale kako treba”, rekao je Tiodorović.

Postoje mesta na čitavoj teritoriji Srbije koja imaju loš procenat vakcinisanih meštana, to bi moralo da se popravi kako bi imali više od 50 do 60% vakcinisanih.

Jug Srbije ima dobar procenat vakcinisanih, Bujanovac je možda najslabiji sa 22%, a možemo kao dobar primer da pomenemo Preševo, završio je Tiodorović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com