Virus KoronaZdravlje

Tiodorović: Pustimo ljude da žive

Epidemiolog Dr Branislav Tiodorović založio se za momentalno ukidanje većine mera.

„Treba sve odmah da pustimo, da nema više nikakvih ograničenja. Da pustimo da se normalno održavaju svi sportski događaji, sve manifestacije… Pa danas treba i đaci da krenu u školu, doduše samo oni koji bi da popravljaju ocene. Jedino s koncertima treba sačekati do 15. juna. Ceo svet to radi, što bismo sad mi nešto kočili. Pustimo ljude da žive. Uz maske i rukavice, gde je to neophodno, za 14 dana bićemo bez korone, garantujem“, rekao je.

Istakao je važnost pranja ruku i naveo da je rukavice jedino opravdano nositi na poslovima poput onih u kojima se tokom proizvodnje rukama pipa mnogo proizvoda.

„Ni konobari ne treba da nose rukavice jer rukavice samo njih štite, ali ne i vas ako svašta dodiruju istom rukavicom. Konobari treba svaki čas da peru ruke jer samo time štite goste. I obavezno da nose maske. Na otvorenom je besmisleno nositi maske“, istakao je Tiodorović.

Naveo je da u Srbiji nije zebeležen slučaj da je neko dvaput oboleo od koronavirusa.

Veruje da će naše stanovništvo primati vakcinu u sezoni 2021/22.

„Zaista mislim da drugog talasa neće biti na jesen.“

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Sve se smiruje, sve radi samo drzavni.otgani ne..u Osnovnom sudu u Nisu nije normalizovan rad, izgleda da tamo korona ubija sve, osim neradnike..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com