DruštvoVirus Korona

Tiodorović: Ozbiljna i nepovoljna epidemiološka slika u Nišu

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je za RTS da je epidemiološka slika u Nišu ozbiljna i nepovoljna. On je dodao da će narednih dana biti pripremljeni novi objekti za smeštaj pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom.

“Niš ima veliki pritisak iz cele jugoistočne Srbije. U Kliničkom centru ima slobodno još oko 400 postelja”, rekao je Tiodorović.

U starom delu KC je 196 pacijenata, novom 282 pacijenta, među njima je i 151 pozitivan korisnik iz Gerontološkog centra koji su juče smešteni, što je dodatno opteretilo najveću kovit bolnicu u republici.

“Pripremićemo još neke školske objekte za smeštaj srednje teških pacijenata, već za nekoliko dana biće spreman Dom učenika a biće prilagođen i Hotel Nais”, rekao je Tiodorović u direktnom uključenju na RTS-u.

On je dodao i da su svi u Nišu pogođeni tragedijom doktora Laze, koji je zadužio srpski narod, pojašnjavajući da je hirurg Miodrag Lazić izgubio bitku sa koronavirusom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com