Virus KoronaZdravlje

Tiodorović: “Izbegli smo italijanski scenario ali imamo svoj, srpski scnario”

Potvrđuje da je u Nišu zaražen i trogodišnji dečak koji je u stabilnom stanju

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je danas da je procena epidemiologa da će broj novoobolelih početi da pada nakon Vaskrsa.

 

“Nalazimo se u teškoj nedelji, a i naredna će biti veoma teška. Sve do Vaskrsa očekujemo da će rasti broj obolelih, teško obolelih, nažalost, umirnaja. Posle Vaskrsa epidemiološka prognoza je da će početi da opada broj obolelih”, rekao je Tiodorović.

Epidemiolog je napomenuo da ćemo do kraja aprila imati blagi pad. On se nada da ćemo dolaskom maja meseca, koji bi trebalo da bude sunčan i lep sa UV indeksom većim od 3, moći da se izborimo sa virusom.

“Upravo u ovom trenutku je neophodna gvozdena disciplina. Ono što građani mogu da pruže kao doprinos jeste da se pridržavaju svih predloženih mera. Jedini način je da ovih 14 dana budemo disciplinovani i da shvatimo da je ovo pitanje ne demokratije već civilizacije”, istakao je Tiodorović.

Tiodorović kaže da stalno traže nove testove i da oni stižu. Napominje da je do ovog trenutka obrađeno više od 1090 testova.

Dodaje da je u Nišu zaražen i trogodišnji dečak koji je u stabilnom stanju.

“Izbegli smo italijanski scenario ali imamo svoj, srpski scnario”, zaključio je epidemiolog Branislav Tiodorović.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com