Sport

Težak ispit za Radnički u Novom Pazaru

Fudbalere Radničkog u sklopu 21. kola Superlige Srbije očekuje gostovanje ekipi Novog Pazara na Džaizkoin areni, a taj meč je na programu u nedelju od 16 časova.

Šef stručnog štaba Radničkog Nenad Lalatović prvo se još jednom osvrnuo na pobedu protiv ekipe Mladosti u prethodnom kolu i pohvalio tu partiju svojih pulena. Istakao je važnost osvojenih bodova i samopouzdanju koje ekipa ima nakon tog meča. Gostovanje Novom Pazaru najavio je kao veliki ispit ekipe i pritom izneo niz pohvala na račun narednog rivala.

“Uvek sam govorio lepo o ekipi Novog Pazara, izuzetno cenim taj klub, voleo bih da jednog dana tamo i radim. Tamo je sjajna atmosfera, prava „domaća“, gostujuće ekipe teško uzimaju bodove. Želim im od sveg srca da ove godine izbore i plasman u evropska takmičenja, zbog te ljubavi koju njihovi navijači imaju prema klubu”,  rekao je Lalatović, pa nastavio o nedeljnom meču.

On neće voditi ekipu u nedelju i dodaje da će naredni period biti težak za ekipu sa Čaira.

“Žao mi je što neću biti u mogućnosti da vodim ekipu na ovoj utakmicizbog suspenzije. Očekuje nas jako težak meč, Pazarci su u prošlom kolu pokazali da su sjajni domaćini, imaju odličan tim. Nastavili su tamo gde su stali na kraju prvog dela prvenstva, pobedili su odličan TSC, trećeplasiranu ekipu našeg prvenstva. Preokrenuti rezultat i pobediti onakav TSC dovoljno govori o kvalitetu Novog Pazara. Čeka nas težak meč po teškom terenu, ali uz fer i neutralno suđenje Srđana Jovanovića, našeg najboljeg sudije, pobediće ona ekipa koja u nedelju bude bolja. Moramo biti spremni da igramo svih 90 minuta, da budemo dobri na drugoj lopti, uvek blizu njihovih igrača. Ne smemo da dozvolimo protivniku da igra svoju igru, a da brzim kontrama mi pretimo njihovom golu. Biću u Pazaru uz svoje igrače, samo ne na klupi za rezerve”. kazao je Nenad Lalatović.

On kaže da je atmosfera u ekipi  veoma dobra a što se kadrovske situacije tiče, još uvek ne može niška ekipa da računa na Andrića i Freja, koji su blizu povratka, takođe je pod znakom pitanja i Belaković, a Pavlović, koji se poslednji priključio ekipi konkuriše za sastav.

“Njime dobijamo i još jednu opciju za bonus igrača u timu. Trudićemo se da ispravimo greške koje i dalje pravimo u odbrani, kojih nažalost i dalje ima”, istakao je trener Radničkog.

Za kraj je pohvalio i učinak Miljana Škrbića, čiji je pogodak u poslednjem minutu doneo pobedu Radničkom u prethodnom kolu:

Posle više od godinu dana pauze i propuštenih priprema ušao je u igru i postigao odlučujući pogodak. Niko nije očekivao da ću ga uvesti u igru, a sam Bog ga je nagradio, zaslužio je da postigne gol pre samog kraja meča.

Stanković: Protiv Nišlija drugačiji meč od TSC-a, ali energetski isti – Beta

 

Trener fudbalera Novog Pazara Aleksandar Stanković rekao je danas da protiv gostujućeg niškog Radničkog očekuje meč drugačijeg sadržaja od prethodnog sa TSC-om, ali identičan po pitanju energije i htenja.

“Fudbalske filozofije trenera Žarka Lazetića i Nenada Lalatovića totalno su različite, pa je i naša priprema drugačija. Svi u klubu smo čvrsto na zemlji nakon pobede nad TSC-om. To je dobar zamajac za više i bolje, ali i recept kako treba da se ponašamo. Nišlije su kvalitetne ništa manje od TSC-a, ali nadam se najboljem”, rekao je Stanković.

On je naveo da kod Nišlija ima izmena u odnosu na period kada je predvodio taj tim sa klupe.

“Ostala su tri, četiri igrača, koja im i u ovom trenutku donose kvalitet. Tu najpre mislim na kapitena Aleksandra Pejovića, jednog od njihovih najboljih igrača, kao i na Miljana Škrbića. Iza njega je jako težak period, ali vratio se na pravi način – golom za pobedu. Iskreno mi je drago zbog tog momka, poseduje lep kvalitet”, dodao je Stanković.

Uoči 21. kola Super lige Srbije, Pazar je šesti sa 34 boda, dok je niški Radnički na desetom mestu sa 20 bodova.

Novi Pazar će biti slabiji za Miljana Momčilovića, koji pauzira zbog žutih kartona.

Pod znakom pitanja je nastup još nekoliko tokom sedmice bolesnih prvotimaca, poput Miloša Mijića i Nenada Gavrića.

“Imamo oko 20 jednako kvalitetnih fudbalera. Naravno da svako na neki način nedostaje, ali na meni je da to nadomestim. Sigurno je da će u sprovođenju nekih taktičkih stvari biti problema, ali ne i u našem opredeljenju. Opet ćemo igrati za gol više. Idemo na pobedu”, najavio Stanković.

Napadač Pazaraca Slobodan Stanojlović rekao je da očekuje veoma tešku utakmicu protiv Nišlija.

“Kvalitetni su, sa dosta dobrih igrača. Odlično se spremamo. Na svakom treningu prisutna je maksimalna posvećenost svih igrača i stručnog štaba. To nam daje ‘vetar u leđa’ i dodato motiviše da pokažem šta znamo. Mnogo verujem u našu ekipu. Nadam se pobedi”, rekao je Stanojlović.

On je priznao da mu mnogo znači gol za pobedu nad TSC-om, koja pozitivno utiče na samopouzdanje kolektiva.

“Svaki gol me raduje. Poslednji je specifičan jer sam ga dao klubu s kojim imam ugovor. Volim da dajem golove protiv koga god da igram. Trudiću se da svakog minuta na terenu pružim maksimum. Kada tim gubi i načini preokret u poslednjih 20 minuta, to znači da je mentalno i fizički dominantan u odnosu na protivnika. Pokazali smo karakter pobednika”, zaključio je Stanojlović.

Novi Pazar i niški Radnički igraju u nedelju od 16.00 na Džaizkoin areni.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com