Virus KoronaZdravlje

TEŽAK DAN U NIŠU: Korona odnela šest života, hospitalizovano 368

U Covid objektima Кliničkog Centra Niš, hospitalizovano je ukupno 368 pacijenata. Кod 170 pacijenata, od kojih i 4 deteta koja su u stabilnom stanju, je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Кliničkog centra, 6 pacijenata, sa potvrđenim virusom Covid -19 je preminulo.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 16 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Кliničkog centra.

Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovano 151 pacijenata. Кod 27 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

U 4 Covid bolnice u ZC Vranje, ukupano je hospitalizovano 186 pacijenata. Кod 92 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa.

Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

U ZC Surdulica, u Covid bolnici trenutno su hospitalizovana 61 pacijenata. Кod 42 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close