ObrazovanjeVirus Korona

Testiraju se zaposleni u prosveti. Vraćaju se đaci koji idu u boravak

Testiranje na koronavirus prolaze zaposleni u prosveti, a Institut za javno zdravlje u Nišu izvršiće dezinfekciju prostorija kako bi predškolci i učenici iz boravka mogli da se vrate u školu.

 

Testiranje su prošli i svi zaposleni koji će biti u kontakt sa đacima u OŠ “Vožd Karađorđe”. Direktorka škole Milena Kostić kaže da je za sada za povratak u školu prijavljeno sedam đaka čiji roditelji rade.

“Deca će ići u produženi boravak u terminu od 7:30 do 16:30 svakog radnog dana. Da bi se deca vratila u školu roditelji moraju da prilože potvrdu da rade. Roditelji će u navedenom periodu dovoditi decu do ulaznih vrata i tu će ih preuzimati učitelji”, kazala je Kostić.

U ovoj školi je za đake opredeljena jedna učionica. Oni će tu moći da prate nastavu preko RTS-a zajedno sa učiteljima.

„Učionicu u kojoj će deca boraviti dezinfikovaće zaposleni u Institutu za javno zdravlje Niš kao i prostorije kroz koje će deca da prolaze. Deca će provoditi vreme i na čistom vazduhu“, rekla je Kostić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com