Društvo

TERENI USKORO ZAVRŠENI : Prvi sportisti u Rovčetu za mesec dana

U okviru revitalizacije niške Tvrđave koja je u toku, uveliko se radi i rekonstrukcija nekad popularnog sportskog terena među Nišlijama, Rovče.

Radove je nedavno obišlo i gradsko rukovodstvo, gradonačelnik Darko Bulatović i gradski večnik resorno zadužen za sport Branilsav Kačar.

Prema njihovim rečima, Rovče bi uskoro trebalo da bude završeno, a za sada su rekonstruisane  južna i istočna tribina, a  rade se tereni za košarku i rukomet, svlačionice, toaleti. U planu su i trim staze, kao i staze za neke atletske discipline. Projekat finanira Ministarstvo turizma i trgovine u vrednosti od 60 miliona dinara.

“Kraju se privodi prva faza radova i ona će biti završena za 30 dana”, kaže gradonačelnik Darko Bulatović.

“Biće postavljena tartan staza, imaćemo tri velika igrališta, stazu za skok u dalj, atletsku stazu, teretanu na otvorenom, pešačku stazu”.

Foto: Niške Vesti; Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i brabislav Kačar, gradski većnik

U narednom periodu biće sređeni i  bedemi. Ove radove finansiraće zajedno Republika i grad.  U planu su pešačke staze sa ogradama. Vrednost projekta je 115 miliona.

Branislav Kačar, gradski većnik resorno zadužen za sport i omladinu je  istako da je za drugu fazu rekonstrukcije predviđeno postavljanje reflektora, video-nadzora, alarmnog sistema i staze za trčanje.

“Uređenje Rovčeta  poteklo  je iz Sportskog saveza Niša, tako da će ga oni dobiti na korišćenje, ali i ovaj sportski teren namenjen pre svega građanstvu, u prvom redu mladim ljudima. Neće biti komercijalnih termina, građani će moći besplatno da koriste sve sadržaje na ovom prostoru. Ovo će sigurno biti jedan od najlepših objekata na Balkanu, kad je rekreativni sport u pitanju. Imaćemo video-nadzor, alarmni sistem, obezbeđenje. Nadam se da ćemo za mesec dana imati prve sportiste ovde”, istakao je Branilsav Kačar.

Foto: Niške Vesti

Sedamdesetih godina prošlog veka Rovče je bilo jedno od najomiljenijih mesta na kome su se okupljali mladi zaljubljenici u sport iz Niša. Na sportskim terenima se igrao rukomet, mali fudbal, a na red da se uđe na teren čekalo se i po nekoliko sati. Omiljenom sastajalištu mladih koji se rekreativno bave sportom, ali i sportskim ekipama teren u Rovčetu će ponovo biti na raspolaganju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com