Sport

Teodora Jovanović vicešampionka Evrope u tekvondou

Na završenom Evropskom prvenstvu u tekvondou za kadete, Teodora Jovanović iz TK Asteriks postala je VICEPRVAKINJA EVROPE.

Prvenstvo Evrope održano u hali sportova Ranko Zeravica u periodu 19-22 oktobra okupilo je preko 700 učesnika iz cak 41 zemlje što ga čini najmasovnijim prvenstvom do sada.

Teodora Jovanović u kategoriji kadet -172cm je osvojila srebrnu medalju . U prvom kolu je bila slobodna kao nosilac,  zatim pobede nad Ukrajinom,Velikom Britanijom i Francuskom donele su još jedan veliki uspeh niškom tekvondou.

Foto: TK Asteriks

Reprezentacije Srbije je ukupno osvojila 8 medalja i to 3 zlata,2 srebra i 3 bronze čime smo postali Ekipni prvaci Evrope u zenskoj konkurenciji kao i Viceprvaci u ukupnom plasmanu.

“Kakav dan za mene…uživala sam. Ponosna sam na ceo moj tim i što smo zajedno verovali da mogu stići tako daleko. Ostaje mali žal za zlatom jer sam imala sansu, ali nedostatak energije i fokusa u pojedinim trenicima je očigledno presudio. Ovo je moje prvo Evropsko prvenstvo,t ako da mogu biti prezadovoljna postignutim rezultatom. Malo odmora i nakon toga pripreme za Prvenstvo Sveta koje se održava sledece godine u Koreji što ce biti moj sledeci cilj”, kazala je Teodora.

Ovo je istorijski rezultat za našu zemlju čime je potvrđeno da je tekvondo jedan od najpopularnijih sportova u našoj zemlji.

“Još jedna medalja sa Evropskog prvenstva, posle tri godine, nakon uspeha Ive i Maše koje su 2020. godine postale prvakinje Evrope, donosimo srebrnu medalju. Nastavljamo kontinuitet sto je veoma bitno za nas klub i tekvondo u gradu. Teodora je ovo zaslužila! Još jedan ogroman talenat koji uz uporan rad moze doći do svetskih visina”, poručio je trener TK Asteriks, Vladan Nikodijević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com