KulturaSport

Teniserka Anja Stanković dobitnica Nagrade „Svetislav Milić – mladima od srca“

Komisija za dodelu Nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca“, donela je jednoglasnu odluku da nagradu u oblasti sporta dobije Anja Stanković, mlada teniserka iz Niša.

Nagrada joj se dodeljuje za „izvanredne sportske rezultate i za predstavljanje Srbije u svetu.“

Foto: H.O. “Nađi Raula”

Anja Stanković od svoje pete godine trenira tenis i aktivni je takmičar Teniske Akademije Živković iz Niša. Bezbroj medalja krase ovu mladu sportsku heroinu. Svojim dugogodišnjim trudom, zalaganjem i napornim radom postizala je dosta zapaženih rezultata, ali se slobodno može reći da je prošla godina bila jako uspešna za nju, iako zbog epidemiološke situacije nije bilo moguće ići na mnoge turnire i takmičenja.

Rezultati koji se ističu iz prošle godine su: III mesto na Državnom prvenstvu Srbije do 16 godina, III mesto na Zimskom državnom prvenstvu Srbije do 18 godina, II mesto na Letnjem državnom prvenstvu Srbije do 18 godina, I mesto na Regionalnom prvenstvu Istočne Srbije do 18 godina.

Kao državnom prvaku Srbije otvorila su joj se vrata da nastupa za reprezentaciju Srbije na Evropskom ekipnom prvenstvu devojčica do 16 godina u Rumuniji. Svojim posvećenim radom motiviše i inspiriše mlađe od sebe i može poslužiti kao uzor drugim mladim sportistima.

Nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca“ nagrađenima će biti uručena na svečanosti u Nišu, 15. novembra u 12.00h na velikoj sceni Narodnog pozorišta.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com