Sport

Teniseri i teniserke iz Italije na usavršavanju u Teniskoj akademiji Živković

Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) boravi grupa tenisera i teniserki iz Italije. Radi se o članovima i članicama kluba iz Treviza. Rukovodstvo italijanskog kluba smatra da su izabrali pravo mesto za usavršavanje, ističu da su došli u zemlju tenisa i da je TAŽ po njihovoj analizi najbolja akademija u Srbiji.

„Teniska akademija Živković nudi idealne uslove za rad i na raspolaganju je kompletni kvalitet domaćih igrača i trenera. Deca u Italiji imaju nekako podjednake uslove i dobri su u Italiji, ali su ovde došli da vide stvarnost, da dobiju kompletan tretman, da osete intenzitet priprema i steknu neke dodatne osobine važne za pobednički duh. Roditelji su bili za to da njihova deca dođu ovde, oni su došli sa predlogom, ja sam samo uspostavio komunikaciju“, ističe vođa ekspedicije i dugogodišnji teniski radnik Bratislav Bata Janjić.

Nikola Živković i Bratislav Bata Janjić; Foto: Teniska akademija Živković

Janjić, rođeni Nišlija, skoro 30 godina živi i radi u Trevizu. Uspomene ga vežu za niški Radnički gde je ušao u teniski svet. Bata je 2001. godine predvodio mladu reprezentaciju Srbije na nekoliko značajnih prvenstva u Italiji, u timu su tada između ostalih bili Novak Đoković i Ilija Bozoljac.

Grupa iz Treviza ne krije zadovoljstvo i oni će se nakon sedmodnevnog programa i brojnih prijateljskih mečeva sa teniserima i teniserkama iz Teniske akademije Živković vratiti u Italiju. Ističu da žele da se vrate ovde na dodatno usavršavanje, a TAŽ ostaje da dočekuje nove goste iz Rusije, Grčke, Bugarske, sa Kipra, stiže i grupa iz Nigerije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com