Ekonomija

Tender za izgradnju gasovoda Niš–Dimitrovgrad u narednih deset dana

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je danas da očekuje da će za sedam do deset dana biti raspisan tender za izvođača radova na gasovodu Niš–Dimitrovgrad, čijom će se izgradnjom obezbediti diverzifikacija snabdevača gasom.

Mihajlović je, odgovarajući na pitanja novinara pre početka osnivačkog sastanka Parlamentarnog foruma za energetsku politiku Srbije, rekla da je izgradnja gasne interkonekcije sa Bugarskom, gasovoda Niš–Dimitrovgrad, put i prvi korak ka diverzifikaciji ne samo gasnih ruta, već i snabdevača gasom.

To je ujedno i mogućnost da dobijemo gas iz drugih izvora, uključujući ne samo Azerbejdžan, nego i LNG terminal u Grčkoj, ali i budući istočnomediteranski gasovod, objasnila je potpredsednica Vlade.

Ona je naglasila da je novac za izgradnju gasne interkonekcije obezbeđen iz evropskih fondova i zajmova evropskih banaka i da je planirano da u 2023. godini gasovod bude operativan.

To će omogućiti i gasnu stabilnost, ali i veće mogućnosti za povezivanje unutar regiona, pre svega sa Crnom Gorom, Bosnom i Hercegovinom, kao i za snabdevanje gasom Kosova i Metohije, navela je Mihajlović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Nije mudro od Sotirovske, komentarisati nivo pudera na Zorani, a tender poistovetiti sa lošom šminkom Potpredsednice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com