Društvo

Temperature pale, a grejanja još uvek nema

Usled osetnog pada dnevne temperature poslednjih par dana, građani su se raspitivali o ranijem početku grejne sezone ove godine. Prema Odluci o uslovima i načinu proizvodnje, distribucije i snabdevanja toplotnom energijom Grada Niša, grejna sezona počinje 15. oktobra.Međutim, ukoliko energetski subjekt proceni da su ispunjeni uslovi, grejna sezona može početi i ranije, u periodu od 1. do 14. oktobra.

Nakon zahlađenja u prethodnom periodu, prognoza RHMZ-a najavljuje miholjsko leto i povratak lepog vremena, zbog čega je rano da se počne sa toplim probama i grejnom sezonom.

„Mislim da je prerano pričati o početku grejne sezone pre prvog oktobra.Pre toga ne razmatramo početak sezone, pre svega jer će se uskoro vratiti temperature od 20-ak stepeni .Pratićemo dnevne temperature i radićemo u zavisnosti od njih.“ , saopštio je direktor JKP „Gradske toplane“ , Predrag Milačić.

On dodaje da su svi uslovi drugi radovi  završeni  i da JKP „Gradska toplana“ spremna na početak sezone. Čekaju se  samo još i odgovarajući spoljni  uslovi  i zahlađenje.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com