Društvo

Film o legendarnoj Hipi dolini na TV Belle Amie

Dokumentarni film “Hipi dolina – Ceo svet u jednoj dolini” Nišlije imaju priliku da pogledaju danas, 20. decembra, na TV Belle Amie od 16,20 časova.

Filmska priča o Hipi dolini, čuvenom mestu okupljanja mladih u Nišu i životu jedne generacije našeg grada, četvrto je filmsko ostvarenje producenta Olivera Paunovića, a prikazan je i na zatvaranju Filmskih susreta, avgusta 2017. godine.

Dokumentarno-igrani film „Hipi dolina – Ceo svet u jednoj dolini“ je gradska priča o mladosti, niškoj ulici koja se nalazi u samom centru grada a koja je bila mesto gde se dešavalo sve ono što je kreiralo kasnije imidž, život i sreću mnogih Nišija koji su tom ulicom hodali.

„Film “Hipi dolina” u mojoj produkciji je generacijska priča o mladosti, ulici koja je bila mesto susreta niške omladine sedamdesetih godina, ali i mesto gde su se učile životne lekcije. Film nije samo skup ličnih priča, već i opšti prikaz društvenog stanja u Nišu, priča o kulturi, muzici, modi, druge polovine 20. veka. Rođene su mnoge ljubavi „dece cveća“, ovu ulicu su te generacije nazvale Hipi dolina“, kaže Oliver Paunović, producent filma.

Dokumentarno-igrani film „Ceo svet u jednoj dolini“ je svojevrsni niški „suvenir“ koji generacijama mami suze, budi drage uspomene i čuva sećanje na kultno gradsko mesto.

Film je režirao Boban Rajković po scenariju Vladimira Ristića, na čelu sa producentom Oliverom Paunovićem.

O tim vremenima govore svedoci tog vramena Dragan Ara Aranđelović, disk džokeji Miki Lazić i Bane Miljković, Vladimir Vanja Stanojević, Dubravka Katić, sociolog Đokica Jovanović i mnogi drugi, a, pored aktera toga doba, pojavljuju i niški glumci Aleksandar Mihailović, Nikola Mihailović, Nina Aritonović i Mladen Dragutinović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com