Društvo

TELEKOM POPUSTIO: Nezakonite naplate neće biti

Centar za zaštitu potrošača Forum prošle nedelje uputio je pismo Telekomu u kome upozorava na nezakonitost u naplaćivanju dodatnih RTS kanala onima koji se ne odjave od usluge, za koju se nisu ni prijavili. Samo nekoliko dana kasnije, korisnicma je dostavljeno novo obaveštenje, kojim ih obaveštava da nezakonite naplate ipak neće biti.

U Forumu kažu da je je ovo pokazatelj da udruženje potrošača ima snagu i moć da zaštite građane od zloupotreba kojima su svakodnevno izloženi.

“Na adrese korisnika digitalne televizije ovih dana stižu pisma kojim ih Telekom obaveštava da će novouvedeni RTS kanali nakon isteka promotivnog perioda  biti isključeni, i da će moći da ih i nadalje prate samo oni koji to žele, odnosno prijave se za tu dodatnu uslugu, što je potpuno suprotno onome što je stajalo u prethodnom obaveštenju zbog kog smo i protestovali”, izjavio je Jovan Jovanović, predsednik Foruma.

Podsetimo, korisnicima digitalne televizije Telekom Srbije dostavio je obaveštenje da će, nakon isteka promotivnog perioda, uz postojeći račun, naplaćivati i 120 dinara za paket “RTS za Vas”, onima koji se ne odjave od te usluge. Problem je nastao jer se korisnici za taj paket nisu ni prijavljivali, a u Forumu kažu da Telekom nije jedini operater koji ima ovakve postupke, i da je ovakva praksa prisutna i kod ostalih – što je, kaže, nedopustivo.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com