Sport

Tekvondo: Vuk Manić šampion Srbije

Nakon bronze Uroša Mitrovića na Otvorenom prvenstvu Šapca, proteklog vikenda u Hali sportova na Novom Beogradu održano je Prvenstvo Srbije na kome je takmičar KBS Naisus-a Vuk Manić osvojio zlatno odličje.

Beogradska Hala sportova proteklog vikenda ugostila je tekvondiste iz cele Srbije. Subota je bila predviđena za pionire i juniore, dok su u nedelju nastupili kadeti i seniori. Kako nije bilo pravovremene finansijske pomoći,  KBS Naisus nastupio je samo sa najmlađim takmičarom,  Vukom Manićem. Državno prvenstvo za najmlađe ove godine je okupilo bez malo 450 takmičara iz 54 kluba širom Srbije.

“Zadovoljan sam pobedama koje sam postigao, iako se dan ranije nisam osećao ni malo dobro, pa čak i na dan takmičenja me manje ili više tresla temperatura. Međutim, smogao sam snage da pobedim i temperaturu i svoje protivnike te tako osvojim zlatnu medalju i postanem šampion Srbije”, rekao je mladi Vuk Manić.

U četvrtfinalu Vuk se sastao sa Mihailom Tadićem iz Šapca (TK Šabac) i pobedio u dodatnoj rundi na zlatan bod. Ni polufinale nije bilo ništa lakše, gde se nasuprot Vuka našao Vukašin Grujić (TK Herkules), koga je dobio sa 16:9.

Finale je opravdalo svoju vokaciju jer je Viktor Stojanović (TK Omega-Beograd) bio više nego dostojan protivnik. Da bi se uvidela ozbiljnost protivnika, mora se pomenuti da je Viktor prošlogodišnji šampion Srbije. I pored problema sa zdravljem, Vuk je uspeo na zlatan bod da dobije Viktora i osvoji titulu prvaka Srbije.

“Strahujući da usled zdravstvenog stanja neće izdržati do kraja takmičenja, više sam nego zadovoljan prikazanim. Izborivši se i sa temperaturom koja je malo porasla tik pred finalnu borbu, bio sam spreman da u datom trenutku čak i predam meč, a u zavisnosti od situacije na tatamiju. Da nije bilo ni malo lako govori i činjenica da je i četvrtfinale i finale Vuk dobio u dodatnim rundama na zlatan bod. Time je uspeh i značaj ove medalje daleko veći”,  rekao je glavni trener KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

Predstojećeg vikenda KBS Naisus očekuju dva takmičenja na nivou Niša a to su 2. kolo Lige Grada Niša u tehničkim disciplinama (29.april) u organizaciji KBS Naisus-a i 1. kolo Lige Grada Niša u borbama (30.april) u organizaciji TK Ares-a.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com