Sport

Tekvondo spektakl u Nišu. Učestvuje i nekadašnji svetski šampion iz Holandije sa svojim timom

Oko 450 takmičara iz čitavog sveta učestvovaće sutra, 18. februara, na internacionalnom turniru “Feniks open”, ukoji će se održati u OŠ “Mika Antić” u Nišu. Svoje snage odmeriće takmičari iz Holandije, Moldavije, Rumunije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, sa Kipra. Turnir počinje u 9 časova, a svečano otvaranje je prema rečima organizatora u 10h.

Jedan tim predvodi i nekadašnji svetski šampion Henk Mejer iz Holandije, a njegov dolazak je izazvao “bum” u svetu tekvondoa. On je sa svojim trenerima Kevinom i Jarijem i takmičarima posetio niški Tekvondo klub “Ramin” i na zajedničkom treningu sa TK “Feniks Bulevar” podelio svoje znanje i iskustvo sa našim takmičarima.

Foto: TK Feniks

“Učestvovaće i gotovo svi klubovi iz Niša. Takmičiće se svi starosni uzrasti, od pionira, preko kadeta, juniora do seniora. Osim borbi biće i takmičenja u formama. Kao i svaki turnir i ovaj će nositi određeni broj bodova za učešće u reprezentaciji, ali ono što je još značajnije Nišlijama jeste prilika da odmere snage sa inostranim borcima, a to iskustvo će im značiti za sve buduće turnire”, kazao je predsednik kluba Ramin Ivan Dimitrijević.

Organizator turnira je Tekvondo klub Feniks, uz pomoć TK Ramin.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com