Sport

Tekvondo kamp prijateljstva u Nišu

Tekvondo klub Asteriks iz Niša bio je domaćin i organizator tekvondo kampa prijateljsta. Kamp je održan od 10. do 15. avgusta, u balon sali Sportskog centra “Čair”.

Na ovom kampu učestvovalo je preko 200 takmičara iz 9 zemalja, a sve u cilju pripreme sportista za prvenstvo Evrope koje se održava u periodu od  23. do 28. avgusta u Talinu –  Estonija.
Organizatori kampa istakli su da im je velika čast i zadovljstvo što su bili domaćini ovakvog sportskog događaja.
“Ugostili smo svetska imena u Nišu.  Jednostavno sam “krem” svetskog tekvondoa bio je u Nišu. Ovo je više od onoga što smo priželjkivali ” kažu organizatori kampa, iz kluba Asteriks i Imperium.
Prema njihovim rečima, celokupnu atmosferu i vrhunski kamp svakako je najviše uveličao i dolazak Dejana Georgievskog, osvajača olimpijske medalje za Makedoniju  iz Tokia ,koji je  veliki prijatelja TK Asteriksa.
Dodaju da su ovim su završene pripreme, a sada predstoji prvenstvo Evrope za kadete i Seniore do 21 godin, a kao i po običaju niški “Asteriks”  će brojati 5 takmičara i jednog trenera u sastavu  Reprezentacije Srbije.
“Mislim da smo spremni, idemo po medalje i time nastavimo tradiciju kao jedan od najuspesnijih klubova u zemlji”, izjavio je Vladan Nikodijevic, trener Tk Asteriksa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com