Društvo

Tek poneki putnik – ovako je danas izgledala Glavna autobuska stanica u Nišu

Počeo međugradski saobraćaj

Autobuska stanica u Nišu i dalje prazna. Tek poneki putnik. Baka koja je pošla za Beograd da vidi unuke usamljeno sedi na klupi i čeka svoj autobus. Ovako je danas, posle 45 dana obustave međugradskog saobraćaja izgledala Glavna autobuska stanica u Nišu.

 

Prvi autobus krenuo je  tačno u 5:50 ujutru za glavni grad. Ukupno je sa ove stanice bilo140 polazaka. Polasci su redukovani i između njih se pravi vremenski razmak, zbog čega na ovoj stanici sa koje je ranije polazilo i do 400 autobusa dnevno, u ponedaljak nije bilo gužve.

 

Miomir Radovanović, rukovodilac radne jedinice saobraćajnog tržišta u Niš ekspresu

 

“Niš ekpsres je organizovao u planiranom redu vožnje za početak 40 vozila. Sa drugim prevoznicima, planirno je ukupno 140 polazaka, s tim što ćemo u narednim danima pratiti mere Vlade Republike Srbije i spram toga povećavati broj polazaka”, kaže rukovodilac radne jedinice saobraćajnog tržišta u Niš ekspresu Milomir Radovanović.

 

 

 

On dodaje da je red vožnje redukovan i prilagođen zahtevima putnika, bilo iz okoline, regije, pravca Pirota, Prokuplja, Leskovca, Svrljiga, Gadžinog Hana, ili prema zahtevima putnika koji putuju prema dužim relacijama, za Beograd, Novi Sad i Suboticu.

“Popunjenost je negde oko 15 putnika po polasku, nešto više za Beograd. Ranije je sa niške autobuske stanice radnim danom bilo 280 polaska Niš-ekspresa i 120 polaska ostalih prevoznika”, kaže Radovanović.

Napominje i da su mere obavezne za sve, kako za prevoznika i upravljača saobraćaja, tako i za putnike koji moraju da nose maske i rukavice i poštuju procedure tokom ulaska na stanicu.

Glavna autobuska stanica; Foto: J.Ć

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com