Ekonomija

Tehnološki gigant AMD otvorio razvojni centar

Kompanija AMD, globalni tehnološki inovator, otvorila je u Naučno − tehnološkom parku u Nišu centar za inženjerski dizajn kako bi ojačala svoje prisustvo u regionu Balkana.

Ugovor o tome potpisali su stariji potpredsednik i glavni softverski direktor kompanije Andrej Zdravković i direktor NTP Milan Ranđelović.

Zdravković je rekao da će novi centar za inženjerski dizajn zapošljavati visoko kvalifikovane softverske inženjere fokusirane na razvoj softverskih tehnologija optimizovanih za AMD-ove vodeće računarske platforme.

Foto: Grad Niš

„Mi hoćemo da pomognemo fakultetskim institucijama da kreiraju kadar koji je neophodan za digitalizaciju i nove trendove u industriji“.

Sa delegacijom AMD-a sastao se i gradonačelnik Dragoslav Pavlović koji je poručio da je vrlo značajno što će odmah posle Beograda i Niš dobiti ovakav visokotehnološki centar.

,,To su nove šanse, ali i nova radna mesta. To je i dokaz gde je grad Niš danas, ali i gde će biti u budućnosti. A naš zadatak je da svetske trendove ponovo vratimo u Niš i da od nekadašnjeg grada elektronike, prerastemo u grad naprednih tehnologija“, kazao je Pavlović.

Pored gradonačelnika i njegovih najbližih saradnika, sastanku su prisustvovali i aktuelni i budući rektori Univerziteta, prof. dr Dragan Antić i prof. dr Jovan Stepanović, kao i dekani Elektronskog i Prirodno-matematičkog fakulteta.

Inače, kako je rečeno, u novom razvojnom centru AMD-a u Nišu će raditi 30 mladih stručnjaka i oni će se baviti fundamentalnim razvojem za čipove i softver AMD-a.

Iz kompanije poručuju da će nastaviti da ulažu i razvijaju ovaj centar, a cilj je da ga u narednih nekoliko godina i udvostruče.

Foto: Grad Niš

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Bilo bi lepo,da studenti sa elektronskog i pmf-a,odsek za programiranje,mogu da posete razvojni centar AMDa i da tu sticu nova znanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com