Tečine krofne: Evo kako da napravite najukusnije krofne
Ko od Vas voli krofne, kako ih pravite?
Evo Tečinog recepta…
Materijal:
– 700g brašna tip 400
– 1 kašičica soli
– 35g svežeg kvasca
– 5 kašičice šećera
– 3 jaja
– 320-350ml vode
Priprema:
U posudu sa brašnom napraviti udubljenje i tu izmrviti kvasac, dodati šećer malo mlake vode pa sačekati 10 minuta da nadođe kvasac. Umutiti belanac posebno sa malo šećera, umutiti žumanca pa umešati špatulom. Kad nadođe kvasac dodati ostatak mlake vode umućena jaja, pa zamesiti glatko testo. Ne mesiti predugo, nekih 5 minuta. Ostaviti sat vremena da nadođe.
Dlanovima vrlo nežno razvući testo a zatim ohlagijom izjednačite testo debljine oko 1,5cm pokriti krpom i ostaviti 15 minuta. Širom čašom kao za viski izvlačiti krofne a rakijskom čašom praviti udubljenja. Pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene pa okrenuti drugu stranu. Ostatke testa premesiti pa ponoviti postupak.
Prijatno!
Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.