Kultura

Teatar improvizacije “Scena u trenu” vraća se na pozornicu

Teatar improvizacije “Scena u trenu” odigraće se 15. juna u Pozorištu lutaka u Nišu, sa početkom od 20 časova.

Nakon duže pauze, zbog epidemiološke situacije, na pozornici će nastupiti ansambl teatra improvizacije, Contra Dance Studio iz Niša i pijanistkinja Jovana Mladenović.

Scena u trenu- “teatar improvizacije” je forma teatra gde se predstava stvara na licu mesta. Kroz dvadesetak različitih igara, glumci dobijaju zadatak od moderatora i na licu mesta stvaraju scene. Ovakav vid teatra se najpre javlja 70-ih godina prošlog veka u Americi.

“Ono što ovakav vid teatra razlikuje od drugih jeste to da ni jedna predstava nije ista. Svaka je posebna na svoj način i svakim narednim izvođenjem se rađaju nove ideje. Samim tim, ovakav vid teatra je uzbudljiv kako za same glumce, tako i za samu publiku, jer niko ne zna u kom smeru će otići određena igra i šta sve može da se desi unutar jedne scene”, ističu članovi ansambla.

U Pozorištu lutaka nastupiće glumci Dušan Ščepihin, Nemanja Dimitrijević, Marko Rašić, Andrija Stojković, Davorin Dinić, Jovana Đorđević, i Jelena Stanković. Plesači na sceni biće Danica Ničić, Anđelija Ćulibrk, Jana Milenković, Anastasija Rančić, Atina Vasović, Anja Tonsa Milovanović i Dušan Petrović.

Karte za ovo izvođenje su rasprodate, a za sve one koji nisu uspeli da rezervišu karte, naredno izvođenje je planirano za sam kraj meseca u pub-u ,,Labeerinth”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com