Promo

TARA, kraljica planina i prirodno bogatstvo Srbije

Srbija, zemlja šuma, jezera, reka i planina. Među svima njima, posebno se izdvaja planina TARA, koja gordo stoji i svojom lepotom svedoči vekove istorije ovih prostora. Pokrivena gustim četinarskim i listopadnim šumama, protkana pašnjacima i livadama, ova lepotica planinskog sistema Srbije, ali i celog kontinenta, svakako zaslužuje epitet Kraljice planina!

http://galaxytravel.rs/tara-kraljica-planina-2/

Galaxy Travel Vas upoznaje sa ovom „srpskom lepoticom“ i predlaže da, nakon karantina, deo leta provedete okruženi prirodnim bogatstvom Srbije, čistim vazduhom i prizorima koji ostavljaju bez daha.

GALAXY TRAVEL

Najpoznatiji turistički lokaliteti na planini Tari su Kaluđerske Bare, Mitrovac, Zaovine sa svojim jezerima, Šljivovica, Sokolina, Predov Krst i prelepi vidikovac na njemu. U Širem području planine Tare nalaze se mnoge prirodne i kulturne atrakcije, gradski i turistički centri, poput Bajine Bašte, Zlatibora ili Višegrada, a podno Tare nalazi se Manastir Rača iz 13. veka, centar kulturne i duhovne baštine ovoga kraja. Prepoznatljivi zaštitni znak Drine i Bajine Bašte je čuvena Kućica na steni.

Na obodu planine Tare nalaze se i nezaobilazne turističke atrakcije: Zlatibor, kao i muzejska železnica „Šarganska osmica“, etno selo Mećavnik (Drvengrad) i nadaleko čuvena Kremna u kojima se dodiruju Zlatibor i Tara.

GALAXY TRAVEL

Mećavnik – Drvengrad

http://galaxytravel.rs/mecavnik-drvengrad/

Oživljavanjem starih kuća, prenetih iz okolnih mesta, arhitekta i tvorac ideje o savršenom životu van svakodnevice Emir Kusturica je napravio grad. Mećavnik je prostor za koga se na prvi pogled pomisli da je ušuškan po terenu stotinama godina i da je svaka kuća čvrstom rukom starih neimara, godinama birala svoju idealnu poziciju. Ulicama Mećavnika je uzbudljivo šetati u bilo koje doba godine, jer svako pruža drugačije zadovoljstvo i različit pogled na prethodno sećanje. Ulice nose imena velikih umetnika, sportista i svih onih koji su svojom idejom ostavili ili ostavljaju trag u istoriji čovečanstva.

Posetioci ovde mogu da udahnu jedinstvenu atmosferu, uživaju u prirodi, da probaju lokalnu hranu i da kupe ručno izrađene suvenire.

A kada govorimo o Tari, nemoguće je da ne pomenemo biser prirode, istoimenu reku i lepote njenog grandioznog kanjona.

Iako isto ime, totalno je drugačiji doživljaj i uživanje u prirodnim lepotama planine odnosno reke Tare. Svako ko ih poseti ponese posebne uspomene, koje pamti čitavog života.

REKA TARA – Izvor adrenalina

http://galaxytravel.rs/reka-tara-izvor-adrenalina/

Kanjon reke Tare dubok je 1.333 m što ga čini najdubljim u Evropi, a drugim u svetu, posle kanjona reke Kolorado. Sama Tara dugačka je 146,4 km, sa prosečnim padom 4,5 m/km, sa površinom sliva 1.853 km². Veći deo reke Tare (uključujući njen kanjon) je pod UNESKO-vom zaštitom kao deo Nacionalnog parka Durmitor. Ova reka je idealna za splavarenje, rafting i ribolov (posebno u delu kraj Kolašina gde je idealna za mušičarenje). Najatraktivniji deo za splavarenje, rafting je poslednjih 25 km rečnog toka i kanjona.

GALAXY TRAVEL

Kanjon reke Tare je dom različitih vrsta divljih životinja – medveda, vukova, orlova i vidra, i drugih, ali takođe predstavlja i mesto gde rastu endemične vrste biljaka.

Mnogi za reku Taru i uopšte prirodu u okolini kažu da je pravi prirodni raj.

A kada ste već na Tari, nije na odmet malo ekstremnog turizma, koji će podići adrenalin u Vašem telu i učiniti odmor aktivnim i još interesantnijim.

Galaxy Vam predstavlja ono po čemu su najbolji u Srbji – RAFTING NA TARI!

Suza Evrope, kako još nazivaju reku Taru, ovo  ime je dobila zahvaljujući zadivljujućem kanjonu koji je reka napravila tokom dugog perioda vremena, na taj način stvorivši drugi najdublji kanjon na svetu. Adrenalinski naboj koji se može osetiti u trenucima kada reka Tara dostiže 3, 4. ili 5. stepen težine za rafting su ono što mnogi očekuju i nađu upravo na ovoj reci.

Rafting Tarom predstavlja vrhunski adrenalinski izazov, nesvakidašnju avanturu i nezaboravan odmor za sve zaljubljenike u prirodu. Rafting kanjonom Tare posebna je poslastica i izazov za sve ljubitelje raftinga širom sveta, jer je kanjon Tare drugi po dubini na svetu (1337m), iza Velikog kanjona u Americi.

GALAXY TRAVEL

Rafting predstavlja spuštanje niz brze planinske reke u specijalnim gumenim čamcima, dizajniranim za divlje vode u koje staje 8-10 ljudi. Čamcima upravljaju obučeni vodiči – skiperi. Svi vodiči moraju posedovati IRF (International Rafting Federation) licence i bogato iskustvo.

Za uzbudljivu vožnju penušavim brzacima nisu vam potrebni ni prethodno iskustvo, niti specijalna fizička spremnost. Pre svakog spusta učesnici dobijaju svu potrebnu opremu i kratku teorijsku obuku kako bi avantura bila potpuna.

Uzbuđenje, adrenalin, bajkoviti prizori s vidikovaca, čist planinski vazduh ili mir, šta god da očekujete od reke Tare, dobićete i više. Zato naoružajte se dobrom voljom, veselim društvom, željom za akcijom i uz iskusne skipere  i uz organizaciju Galaxy travel-a otkrijte šta je rafting za vas!

Organizaciju smeštaja i aktivnosti na Tari prepustite nama – Vaš, Galaxy Travel!

Sada je najbitnije da ostanete kod kuće! Čuvate sebe, ali i sebi drage ljude! A dok ste kod kuće maštajte o narednim putovanjima i planirajte sledeće destinacije zajedno sa Galaxy Travelom.

Pratite njihov blog, koji neprestano ažuriraju novim pričama i novim avanturama. Za ove dane karantina, naše tople preporuke su priče o plažama Grčke, Turske, o gradu svetlosti i lepote Parizu ili egzotičnim destinacijama poput Zanzibara!

Grčka – http://galaxytravel.rs/najlepse-plaze-halkidikija/
Turska – http://galaxytravel.rs/letovalista-turske/
Pariz – http://galaxytravel.rs/deset-cinjenica-o-parizu-o-kojima-se-malo-govori/
Zanzibar – http://galaxytravel.rs/zanzibar-tropska-destinacija-iz-snova/

GALAXY TRAVEL
Hajduk Veljkova 37 II – 4
018 252858
www.galaxytravel.rs
FACEBOOK 

Do sledećeg putovanja budite zdravi, srećni i maštajte zajedno sa nama!

 

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close