Kultura

Tanja Bošković i Danica Maksimović u dokumentarnom filmu “To je Toma”

Nakon što su prvi kadrovi i svedočanstva zabeleženi u Crnoj Gori, snimanje filma “To je Toma, pesnik i nesretnik” nastavljeno je u Leskovcu. U ovom specifičnom dokumentarcu, koji će oživeti emociju koju su osećali kako publika, tako i njegovi prijatelji, govore i poznate srpske glumice Tanja Bošković i Danica Maksimović. Film o legendarnom pevaču potpisuje producent Oliver Paunović.

Radi se o dokumentarnom filmu, sa mnogo do sada nepoznatih detalja iz zivota Tome Zdravkovića, o kojima će govoriti njegovi prijatelji. Biće tu i igranih elemenata, a emociju koju su osećali kako njegova publika, tako i oni koji su bili u njegovoj blizini oživeće glumac Narodnog pozorišta Aleksandar Mihailović.
Kadrovi sa snimanja filma “To je Toma”
Toma Zdravković je bio čovek koji bi jednoga dana bio ekstremno bogat, a već sledećeg nije imao ni za hleb i mleko. Veruje se da kada je umro, nije imao para ni za sahranu, jer je navodno sve potrošio na poroke. Preminuo je u ponedeljak 30. septembra 1991. godine u Beogradu, u 53. godini života. Sahranjen je na Centralnom groblju u Beogradu.
Toma je ostao nezaboravna ikona prave narodne muzike i jednog lepšeg vremena kada je sistem vrednosti postojao i kada su se cenile prave vrednosti u svim oblastima zivota.

Dokumentarni film će obilovati i mnogim ekskluzivnim fotografijama i snimcima nastalim tokom Tomine decenijske plodonosne karijere. Premijerno će biti prikazan u Aleksincu, mestu gde je rođen Toma Zdravković, 20. novembra na dan rođenja velikog muzičkog umetnika.

Pročitajte još…

„To je Toma, pesnik i nesretnik“ Počelo snimanje novog dokumentarnog filma producenta Olivera Paunovića iz Niša

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com