Društvo

Tamara Todorović dobitnica godišnje nagrade za najbolju mladu istraživačku novinarku

Godišnja nagrada “Marina Kovačev” koju dodeljuje Novosadska novinarska škola, u kategoriji istraživačkog novinarstva pripala je novinarki Južnih vesti Tamari Todorović.

Novosadske novinarske škole, koja od 2001. dodeljuje priznanja najboljim mladim novinarima do 30 godina, za izuzetan kontinuirani rad u cilju promocije profesionalizma, kritičnosti, znanja i etičnosti, a od 2018. godine ova nagrada nosi ime “Marina Kovačev” u znak sećanja na mladu novinarku, aktivistkinju i njihovu koleginicu.

U kategoriji istraživačkog novinarstva najboljom je proglašena novinarka Južnih vesti Tamara Todorović, za istraživanje “Kiparski papiri i niška posla”. Za dnevno novinarstvo nagrađena je Danica Đokić novinarka Cenzolovke. Sanji Đorđević (Storyteller) uručena je pohvalnica za izveštavanje o pravima nacionalnih manjina i promovisanje javnog interesa u 2023. godini.

Todorović je na dodeli istakla da joj je nagrada podsticaj i glas da treba da nastavi da se bavi novinarstvom, te da ne treba da zaboravimo koliko važnu stvar novinari rade za društvo i to u uslovima kada su novinari targetirani, ucenjeni i pod stalnim pritiscima.

Žiri odnosno Komisiju koja je odlučivala o dobitnicima činili su prošlogodišnja dobitnica nagrade Teodora Ćurčić (CINS), novinar Branislav Šovljanski (N1), prof. Siniša Isakov, predstavnica Fondacije Marina Kovačev Svetlana Bošković i predsednica Upravnog odbora Novosadske novinarske škole prof. dr Dubravka Valić Nedeljković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com