Obrazovanje

Talentovanim učenicima i studentima uručene pohvalnice i uplaćene stipendije

Grad Niš isplatio je talentovanim srednjoškolcima i studentima šest mesečnih rata stipendije, a gradonačelnik Niša Darko Bulatović uručio je pohvalnice ovim mladim Nišlijama.

On im je, na uručenju u Oficirskom domu, čestitao na uspesima i zalaganju.

„Ponosni smo na njih kao društvo, kao grad, država. Nadam se i verujem, da su još ponosniji njihovi roditelji, nastavnici i profesori. I svesni činjenice da svi ti rezultati koje danas naši mladi postižu nas obavezuju da im stvorimo najviši nivo za školovanje, usavršavanje i napredovanje, ali i stvorimo uslove da imaju nova radna mesta”, kazao je Bulatović.

Stipendije koje primaju srednjoškolci i studenti uvećane su u prethodnih nekoliko godina, kazala je pomoćnica gradonačelnika Marina Kostić.

“Svaki najbolji učenik, odnosno student ovog grada, primio je 40 hiljada 800 dinara. Reč je o iznosu koji se, u odnosu na period od prenekoliko godina, povećavao iz godine u godinu, zahvaljujući gradonačelniku Darku Bulatoviću, pa smo od iznosa od 6 hiljada dinara, povećali na 6 i po, odnosno, ove godine 6 hiljada 800 dinara”, kazala je Kostić.

Prema njenim rečima, sada je stipendistima isplaćen iznos od šest mesečnih stipendija, dok će do kraja godine primati predviđeni iznos, od 6.800 dinara, svakog meseca.

Na spisku gradskih stipendista nalazi se 26 srednjoškolaca i 86 studenata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com