RegionSport

Talentovani Lazar iz Aleksinca prvak Srbije u džudou

Lazar Stanković iz Aleksinca prvak je Srbije u džudou za mlađe kadete. I pored toga što trenira u skromnim uslovima on niže uspehe u ovom sportu, a talenat i sportsku disciplinu naledio je od svoje majke koja je, takođe, postizala zapažene rezultate, a sada je i trener svom sinu.

“Džudo je specifičan sport koji ne može da se nauči na ulici, pored same tehnike mi na trenizima dosta razgovaramo, učimo o životu, kako da postignemo cilj, kako da se najbolje pripremimo za takmičenja ali i za mnoge životne situacije”, kazao je Stanković.

On trenira svakoga dana, pohađa Osnovnu školu “Ljubče Nikolić” u Aleksincu i odličan je đak. Pored treninga i škole ipak nađe vremena za drugare,

” Sa drugovima igram fudbal, volim i taj sport ali je džudo moja velika ljubav i planiram da nastavim da se takmičim i da treniram”, rekao je Stanković.

Njegova majka i trener, Bojana Stanković Jovičić, bila je peta u Evropi, a pre osam godina je osnovala Džudo klub u Aleksincu.

” Deca vole ovaj sport, ja trenutno imam 50 članova u klubu, uslovi jesu skromni. Sala je mala, improvizujemo sa svim što možemo, nemamo uslove kao što imaju deca u Beogradu, ja sam trenirala tamo i znam da je potpuno drugačija situacija ali se trudimo i rezulati ne izostaju”, kazala je Stanković Jovičić.

Ona je dodala da je džudo jedan od sportova gde deca mogu mnogo da nauče bez obzira na to da li će ići na takmičenja ili će se ovim sportom baviti rekreativno.

” Pre osam godina kada smo osnivali klub mnogo nam je pomogao Dekan niškog DIF-a Milovan Bratić, sada smo već samostalni. Svakako je potrebno da se još uloži u klub, da deca i stariji, naravno koji žele da treniraju imaju bolje uslove”, rekla je Stanković Jovičić.

Ona je dodala, da Lazar nikada nije imao problema kada treba da odsutvuje sa nastave zbog nekih takmičenja.

” Nastavnici imaju razumevanja, takmičenja se uglavnom održavaju vikendom ali kada se desi da mora da odsustvuje nemamo problema. Sada je džudo postao i školska disciplina pa deca mogu da nauče o ovom sportu i u školi”, kazala je Stanković Jovičić.

Pored titule državnog prvaka za starije pionire, Lazar je osvojio i zlatnu medalju na Prvenstvu Srbije za mlađe kadete u kategoriji do 50 kg. Na prvenstvo je izašao kao najmlađi takmičar i uspeo je da kroz pet mečeva savlada svoje protivnike.

Lazar je i član reprezentacije u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com