Društvo

Talenat boji svet – mladi umetnici pomažu učenicima škole „Bubanj“

„Talenat boji svet“ naziv je projekata dobrotvornog udruženja Kola srpskih sestara – Niš koji je osmišljen u okviru kulturno prosvetne delatnosti a realizova je u okviru „Omladinske likovne kolonije“.Kolonija je završena, na redu je izložba i aukcija koja će se održaće 21. decembra sa početkom u 13 časova u Oficirskom domu.

Finansijska sredstva ostvarena na ovoj aukcijskoj prodaji namenjena su kupovini savremenih učila za učenike Specijalne škole „Bubanj“ u Nišu.

„Omladinsku likovnu koloniju koja se održava u prostorijama Likovne kolonije „Nadežda Petrović“ u Sićevu, formirale smo 2018.godine. Ove godine je održana četvrta je po redu. Svake godine, učenici borave deset dana u prostoru čuvene likovne kolonije, slikaju, druže se, organizuju poetske i muzičke aktivnosti i stvaraju dela koja se namenjuju aukcijskog prodaji u humanitarne svrhe. Ova druženja stvorila su trajno prijateljstvo između nas, povezano zajedničkom idejom o pomaganju i darivanju onima kojima je pomoć i najpotrebnija. Umetnčka škola se svim srcem uključuje u ovakve aktivnosti, i onda kad te aktivnosti nisu vidljive javnosti, jer motivi naše saradnje i nisu promotivni već afirmativni i humanistički“, kaže predsednica Kola srpskih sestara Niš Ljiljana Stojanović.

Projekat „Talenat boji svet“ je finansirao Grad Niš i dobrotvorno udruženje Kolo srpskih sestara – Niš. Partner i realizator je Umetnička škola u Nišu i Fakultet umetnosti Univerziteta u Nišu, čiji su učenici učesnici Omladinske likovne kolonije „Nadežda Petrović“: Anđela Bučić, Sofija Ćosić, Mila Stojanović, Marija Todosijević, Jovana Petrović, Milica Mijačić, Maja Mladenović, Isidora Marjanović, Milica Bojanić i Aleksandra Milutinović, sa njihovim mentorima Ivanom Savić i Ivanom Stanković, kao i sa direktorkom Anom Nikolić.

 

 

 

“ Dali smo priliku mladima, a oni su sa ogromnim entuzijazmom i energijom obavili fantastičan posao. Iznedrili su prekrasne slike, znajući da će baš one pomoći nekome kome je zaista pomoć neophodna. Znaju da su baš one nečije oči koje su širom otvorene za sve one kojima je pomoć neophodna. Uz to, osećaju da su važne, da je njihov rad vredan i vidljiv, i što je najvažnije pokreće lepe emocije, koje su, složićete se, u današnje vreme ređe. I kako kažu same učesnice Omladinske likovne kolonije : „Za sreću nije dovoljno koliko imaš, već koliko deliš“, zaključuje Ljiljana Stojanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com