Društvo

Taktička vežba “SISTEM 2021” istovremeno na 50 lokacija u Srbiji

Ministarstvo unutrašnjih poslova, godine, organizuje 5.novembra operativno-taktičku vežbu subjekata i snaga sistema zaštite i spasavanja u Republici Srbiji „SISTEM 2021“ u vezi sa vanrednim događajima i situacijama, istovremeno u 24 grada i 26 opština u Srbiji. Vežba u Nišu počinje u 10 časova.

Vežba „SISTEM 2021“, u kojoj će učestvovati oko 8.000 ljudi, prikazaće trenutni stepen pripremljenosti i sinergiju svih subjekata i činilaca u odgovoru na elementarne nepogode i tehničko – tehnološke nesreće, koja dosad nije izvođena u ovom formatu. Vežba uključuje angažovanje svih subjekata i snaga sistema smanjenja rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama u Republici Srbiji, kako na lokalnom tako i na republičkom nivou, navedeno je u znaničnom saopštenju policije.

Vežba počinje u 10 časova na lokacijama u Nišu, Gradsko polje, i Aleksincu.

Učesnici vežbe su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Crvenog krsta Srbije, Vatrogasnog saveza Srbije, subjekata i snaga jedinica lokalnih samouprava, vodoprivrednih preduzeća, posebnih organizacija i organa, subjekata od značaja za zaštitu i spasavanje.

Pomenuta vežba je planirana da se održi istovremeno na 50 lokacija, 24 grada i 26 opština u Republici Srbiji.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com