Društvo

Taktička uvežbavanja tenkista Kopnene vojske u okolini Niša

Pripadnici bataljona Kopnene vojske opremljenog tenkovima T-72MS realizuju sadržaje kolektivne obuke i taktička uvežbavanja na poligonima u kasarni i vežbovnom prostoru u okolini Niša.

Reč je o redovnoj obuci koja se u ciklusima izvodi tokom cele godine sa ciljem održavanja visokog nivoa obučenosti profesionalnog sastava jedinice za borbenu upotrebu ovih tenkova, a akcenat je na osposobljavanju profesionalnih vojnika koji su u prethodnom periodu primili dužnost u jedinici.

Foto: www.mod.gov.rs

“Tokom vežbovnih aktivnosti, tenkovske posade usavršavaju taktičke postupke u izvođenju borbenih dejstava u odbrani i napadu, i prolaze praktičnu obuku za sigurnu vožnju tenka na različitim terenima i za efikasnu upotrebu tenkovskog naoružanja. U narednoj fazi obuke, njih očekuju taktičke vežbe sa bojevim gađanjima na kojima će u terenskim uslovima demonstrirati obučenost za realizaciju najkompleksnijih zadataka tenkovskih jedinica.”, saoštilo je Ministarstvo odbrane Republike Srbije.

Foto: www.mod.gov.rs

Kontinuiranom realizacijom širokog spektra vežbovnih aktivnosti i praktične obuke na tenku T-72MS, obezbeđuje se visok nivo borbene gotovosti tenkovskog bataljona i ujedno poverenje tenkovskih posada u pouzdanost i moć novog borbenog sredstva, čijim je uvođenjem u naoružanje unapređena sposobnost Vojske Srbije za izvođenje oklopnih i protivoklopnih dejstava u borbenim operacijama.

Foto: www.mod.gov.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com